Obhajca Stanley Cupu to v Kanade nemal vôbec ľahké, Buffalo s prvou prehrou v sezóne

NETKY.SK • 8 Október 2019, 09:06 • 2 min
Obhajca Stanley Cupu to v Kanade nemal vôbec ľahké, Buffalo s prvou prehrou v sezóne

USA - V nočných zápasoch kanadsko-americkej NHL sa ako najvyrovnanejší zdal podľa papierových predpokladov súboj úradujúcich víťazov Stanley Cupu St. Louis Blues proti Torontu Maple Leafs. Situácia na ľade počas stretnutia to len potvrdila.

slovakia

left justify in out

Po prvej tretine, v ktorej nepadol ani jeden gól, sa dal očakávať vyrovnaný zápas.Skóre otvoril v 9. minúte druhej časti Švéd Oskar Sundqvist, ale Blues sa z vedenia dlho netešili. "Javorové listy" totiž o tri minúty neskôr strelili dva rýchle góly a v priebehu 24 sekúnd zásahmi Frederika Gauthiera a Williama Nylandera otočili na 2:1. V poslednej minúte stredného dejstva však Brayden Schenn vyrovnal a o triumfe hostí rozhodol svojím druhým gólom v sezóne kapitán St. Louis Pietrangelo.

 

img

 

Blues si držia s Torontom fantastickú sériu. Neprehrali s ním od 2. januára 2016, i keď sa jedná o mužstvá z dvoch rozdielnych konferencii. "Hrá sa nám tu dobre, z hľadiska vždy ide veľká energia. Toronto malo šance, ale Binnington bol skvelý a podržal nás," povedal kapitán St. Louis Blues Pietrangelo, mimochodom reprezentant Kanady. Brankár "bluesmanov" Jordan Binnington, ktorý si pripísal 32 úspešných zásahov, sa v rodnom Toronte predstavil prvýkrát v kariére, keďže v NHL začať hrávať až v priebehu minulej sezóny. "Pred zápasom sa o tom veľa písalo, ale on tlak ustál, bol absolútne pokojný a vyrovnaný. Jeho nerozhodí nič a teraz to nebolo ináč," dodal Pietrangelo.

 

img

 

Prvýkrát v sezóne sa medzi strelcov nezapísal Auston Matthews a nebodoval ani kapitán Toronta John Tavares. "Tak ako v minulej sezóne, aj teraz nám ukázali, ako sa vyhrávajú zápasy. Hrali veľmi trpezlivo a čakali na svoje šance. Nehrali sme zle, ale nestačilo to," povedal Tavares. Ruský útočník Blues Vladimir Tarasenko odohral 500. zápas v NHL, Pietrangelo 23. víťazným gólom prekonal Ala MacInnisa a dostal sa na čelo historických štatistík St. Louis spomedzi obrancov.

 

 

V ďalšom stretnutí uspel Columbus nad Buffalom 4:3 po predĺžení. O víťazstve rozhodol Alexandre Texier a Blue Jackets sa tešili z víťazstva po prvýkrát v sezóne. Viedli už 2:0 aj 3:2, ale Buffalo hralo až do konca a 74 sekúnd pred koncom stretnutia sa im podarilo vyrovnať.

 

img

 

Columbus prestrieľal hostí v pomere 44:18. V bránke Sabres podal výborný výkon Linus Ullmark, ktorý chytil 40 striel, ale nezabránil prvej prehre Buffala v sezóne. "Nehrali sme našu hru, najmä v prvej tretine. Som rád, že sme napriek tomu ukázali charakter a vyrovnali sme. Linus nám dal šancu na dobrý výsledok, bol v bránke skvelý," povedal tréner Buffala Ralph Krueger.

 

 

NHL - sumáre:

TORONTO MAPLE LEAFS – ST. LOUIS BLUES 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

Góly: 32. Gauthier (Spezza, Petan), 32. Nylander (Ceci, Johnsson) - 29. Sundqvist (Barbašev, Binnington), 40. Schenn (Schwartz, Tarasenko), 48. Pietrangelo (Perron, Blais). Brankári: Andersen - Binnington.

 

COLUMBUS BLUE JACKETS - BUFFALO SABRES 4:3 pp (2:0, 0:2, 1:1 - 1:0)

Góly: 19. Bjorkstrand (Jones, Werenski), 20. Atkinson (Wennberg, Dubois), 47. Foligno (Bemström, Texier), 63. Texier (Foligno) - 22. Johansson (Miller, Sheary), 32. Skinner, 59. Olofsson (Dahlin, Reinhart). Brankári: Korpisalo - Ullmark.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies