Minister vnútra je spomalený a nekoná aktívne, tvrdí Juraj Šeliga

NETKY.SK • 24 September 2021, 06:56 • 2 min
Minister vnútra je spomalený a nekoná aktívne, tvrdí Juraj Šeliga

BRATISLAVA – Koaličný poslanec očakáva, že minister vnútra už čoskoro predstaví novelu zákona o policajnom zbore.

slovakia

left justify in out

Koaličný poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) by v súvislosti s aktuálnym dianím v bezpečnostných zložkách očakával od ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) väčšiu akčnosť. Uviedol to vo štvrtkovej diskusnej relácii televízie Joj Na hrane. Poslanec si myslí, že v súčasnej situácii je kľúčové, aby mali občania polícii dôverovali.

 

Mikulec v prvej línii

"Mikulec je spomalený a nejedná aktívne. Od neho sa očakávajú rázne kroky, pretože by mal byť viac razantný. Minister vnútra by mal stáť v prvej línii. Potom by sme mali veriť aj Suchobovi, že Pellegrini zobral 100-tisíc. Každý by mal byť rovnako kontrolovaný," uviedol Šeliga na odvolávanie ministra vnútra Mikulca. 

 

„Ja očakávam od Romana Mikulca v tejto rovine, že čo najskôr predstaví novelu zákona o policajnom zbore," povedal Šeliga s tým, že minister vnútra by si mal sám vybrať policajného prezidenta alebo šéfa policajnej inšpekcie.

 

img

 

„Polícia musí mať jasné vedenie, aj inšpekcia musí mať jasné vedenie," zdôraznil Šeliga. A dodal,  že  od ministra očakáva väčšiu akcieschopnosť.

 

Súvisiaci článok: Odvolávanie Mikulca sa skončilo chaosom. Hlasovať budú v piatok


Podľa nezaradeného opozičného poslanca Matúša Šutaja Eštoka uznesenie o obvinení štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry dokazuje, že minister vnútra vedel o manipulovaní vyšetrovania z ich strany. „Aj Lipšic (Daniel Lipšic, pozn. SITA). O tom všetkom sa tam hovorí, ako vyšetrovatelia za stolom si vymýšľajú," uviedol Eštok.

 

img

 

Zároveň povedal, že na rozdiel od iných káuz, ktoré sú založené len na výpovediach kajúcnikov, v tomto prípade existujú odposluchy

 

Opozičný poslanec zdôraznil prísľub šéfa parlamentu Borisa Kollára  (Sme rodina), ktorý vo štvrtok povedal, že budúci týždeň budú zverejnené nahrávky Mikulca a prokurátorov, ktorí sa na celej veci podieľali. „To nehovorím ja. Hovorí to koaličný partner pána Šeligu, že aké zvrátenosti sa tu diali," dodal Eštok.

 

Opakované odvolávanie ministra

Mikulca sa opakovane pokúša odvolať opozícia z iniciatívy Smeru-SD. Ministra vnútra kritizuje okrem iného za rozhodnutie pozastaviť činnosť vyšetrovateľke Diane Santusovej, vedúcej tímu Úradu inšpekčnej služby (ÚIS), ktorý vyšetruje podozrenia zo zneužívania právomocí príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

 

Vyčíta mu aktuálnu situáciu v bezpečnostných zložkách, podozrenia z manipulovania výpovedí svedkov vo viacerých závažných kauzách a nezvládnutú situáciu bezpečnostných zložiek počas protestu pred Národnou radou SR.


Prečítajte si tiež: Eduard Heger: Robert Fico má strach z výpovedí ľudí, ktorých do tohto systému nominoval!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies