Pakistan tvrdí, že Saudská Arábia chce od neho do Jemenu pozemné vojsko

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 13:10 • 2 min
Pakistan tvrdí, že Saudská Arábia chce od neho do Jemenu pozemné vojsko

ISLAMABAD - Pakistanský minister obrany Chavádža Muhammad Ásif sa dnes nechal počuť, že koalícia moslimských krajín vedená Saudskou Arábiou, útočiaca na ciele šiitských vzbúrencov v Jemene, požaduje od jeho krajiny, aby k operácii prispela pozemnými jednotkami.

slovakia

left justify in out

Ásif to oznámil v rámci parlamentnej rozpravy o tom, či sa má Pakistan vojensky zúčastniť na operácii proti týmto povstalcom, známym pod označením húsíovia. Saudskoarabmi vedenú misiu podporuje Islamabad zatiaľ len verbálne, poznamenáva agentúra AP.

 

Letecké útoky, ktoré koalícia podniká zhruba od konca marca, zatiaľ ešte húsíov z územia Jemenu - najchudobnejšej krajiny arabského sveta - nedokázali vypudiť. To vedie k špekuláciám, že by v Jemene mohla byť spustená aj operácia pozemná.

 

Šéf pakistanskej obrany Ásif dnes tiež v parlamente povedal, že Saudská Arábia okrem pozemného vojska žiada aj lietadlá a bojové lode.

 

Saudskoarabmi riadená operácia proti húsíom vstúpila dnes do svojho v poradí už 12. dňa. Útočí na vzbúrencov, ktorí sa vlani v septembri zmocnili jemenského hlavného mesta Saná. Pád metropoly následne donútil k úteku prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies