Páchatelia skupinového znásilnenia stoja dnes pred súdom

NETKY.SK • 24 Január 2013, 12:57 • 2 min
Páchatelia skupinového znásilnenia stoja dnes pred súdom

Páchatelia skupinového znásilnenia stoja dnes pred súdom - Krimi Ostro sledovaný súdny proces s piatimi mužmi obvinenými z únosu, skupinového znásilnenia a vraždy 23-ročnej študentky medicíny sa dnes začína za prísnych bezpečnostných opatrení na súde v in

slovakia

left justify in out

img

Ostro sledovaný súdny proces s piatimi mužmi obvinenými z únosu, skupinového znásilnenia a vraždy 23-ročnej študentky medicíny sa dnes začína za prísnych bezpečnostných opatrení na súde v indickej metropole Naí Dillí.

V blízkosti komplexu súdnych budov v južnej časti Naí Dillí sú posilnené policajné hliadky, keďže viacero ženských občianskych združení a spolkov avizovalo protestné akcie, ktorými sa chcú domáhať lepšej ochrany žien v bežných situáciách, no najmä pri prípadnom trestnom konaní po sexuálne motivovanom útoku.


Ako informovala agentúra AP, súd si dnes vypočuje úvodné slovo prokurátora a obhajcov zastupujúcich päticu mužov obvinených z únosu, znásilnenia a vraždy. Šiesty páchateľ brutálneho útoku na mladú ženu je neplnoletý a jeho prípad bude prerokúvať súd pre mladistvých delikventov.

Útok na 23-ročnú študentku vyvolal sériu masových protestov po celej Indii. Tie primali vládu, aby vytvorila špeciálny súd, ktorý bude zločiny spáchané na ženách posudzovať v zrýchlenom konaní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies