V Bruseli prebiehali demonštrácie proti pandemickým obmedzeniam

NETKY.SK • 30 Máj 2021, 11:25 • 2 min
V Bruseli prebiehali demonštrácie proti pandemickým obmedzeniam

BRUSEL - Tisíce demonštrantov nahnevaných na obmedzenia spojené s pandémiou v sobotu pochodovali pred sídlo Európskej únie v belgickom Bruseli.

slovakia

left justify in out

Bolo neoprávnené zhromaždenie, a niektorí sa dostali do menších potýčok s miestnou políciou. Dav sa pôvodne zhromaždil v bruselskom parku v rámci večierka proti belgickým pandemickým obmedzeniam, počas ktorého zúčastnení vyzývali Európanov, aby sa domáhali svojej slobody.

 

Ďalší článok: V Mali došlo k štátnemu prevratu. Vodca junty uväznil prezidenta a premiéra

 

Neskôr si to namierili do štvrti, v ktorej sa nachádzajú kľúčové budovy Európskej únie. Policajti sa ich snažili zablokovať a po menších potýčkach sa dav napokon rozišiel.

 

Prečítajte si: Podľa Korčoka musí byť únia aktívnejšia pri riešení konfliktov vo východnom susedstve

Belgicko bolo koronavírusom obzvlášť ťažko zasiahnuté. S pribúdajúcim počtom zaočkovaných sa situácia zlepšuje, no v krajine napriek tomu stále platia prísne pravidlá zakazujúce väčšinu zhromaždení a vyžadujúce nosenie rúšok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona