Páchateľ v Bojniciach najskôr havaroval a potom zaútočil na policajtov

NETKY.SK • 29 December 2023, 09:57 • 2 min
Páchateľ v Bojniciach najskôr havaroval a potom zaútočil na policajtov

BOJNICE - Opitý vodič po havárii napadol policajtov a vyhrážal sa smrťou. Útok si vyžiadal zranenia, muž čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa."

slovakia

left justify in out

Hliadka z Obvodného oddelenia PZ v Prievidzi bola vyslaná k dopravnej nehode, ktorá sa stala v katastrálnom území mesta Bojnice. Podľa oznámenia na linke 158 mal muž, ktorý javil známky požitia alkoholu, naraziť s vozidlom do zvodidiel a potom spolu so svojím psom odísť na neznáme miesto. Hliadka spozorovala muža so psom kráčajúceho pešo po ceste. Ten pred policajtami začal utekať. Preskočil zvodidlá a snažil sa schovať.

 

Policajti muža vyzvali, aby sa s nimi presunul k ich služobnému vozidlu. Muž však začal byť agresívny. Najskôr udrel do hlavy jedného člena hliadky a následne sa snažil druhému vykrútiť ruku, ktorú mu aj udrel o služobné vozidlo. Policajti na muža použili donucovacie prostriedky a spacifikovali ho.

 

Muž sa po celý čas policajtom vyhrážal zabitím a kričal na svojho psa, aby ich roztrhal. Jednému zo zasahujúcich policajtov boli útokom muža spôsobené zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Útočník bol po zadržaní umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ
z Prievidze obvinil 56-ročného muža z prečinu Útok na verejného činiteľa. Zároveň prokurátorovi odovzdal spisový materiál spolu s návrhom na podanie obžaloby. Obvinenému, v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ v Trenčíne, Foto: Polícia SR - Trenčiansky kraj / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies