P. Pikla zaplatí za urážku Rómov mastnú pokutu

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 15:36 • 2 min
P. Pikla zaplatí za urážku Rómov mastnú pokutu

PEZINOK - Pavol Pikla, ktorý v marci tohto roka v areáli futbalového štadióna v Moldave nad Bodvou strelil do vzduchu plynovou pištoľou a urazil prítomných Rómov, zaplatí 1000 eur. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku mu dnes uložil peňažný trest.

slovakia

left justify in out

Pavol Pikla priznal vinu, s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú dnes schválil súd.

 

V prípade, že by peniaze nezaplatil, prichádzal by do úvahy šesťmesačný náhradný trest odňatia slobody. ŠTS taktiež rozhodol o prepadnutí jeho plynovej pištole v prospech štátu.

 

Polícia v marci tohto roka informovala, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie voči jednej osobe pre prečin výtržníctva spáchaného s rasovým motívom.

 

Z dnešného verejného zasadnutia vyplynulo, že 5. marca 2017 v areáli futbalového štadióna v Moldave nad Bodvou sa obvinený Pavol pod vplyvom alkoholu dopustil hrubej neslušnosti voči prítomným občanom rómskeho etnika. Obvinený niekoľkokrát vystrelil do vzduchu z plynovej pištole a potom pristúpil k dvom maloletým Rómom so slovami "Na vás treba len Hitlera".

Rozhodnutie je právoplatné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies