Vytvorí si premiér nový rezort pre boj proti korupcii, aby mal kde úradovať po podaní demisie?

NETKY.SK • 22 Marec 2021, 20:18 • 2 min
Vytvorí si premiér nový rezort pre boj proti korupcii, aby mal kde úradovať po podaní demisie?

BRATISLAVA – Premiér Igor Matovič v nedeľu predstavil svojim koaličným partnerom podmienky, za akých je ochotný sa vzdať svojej funkcie. Dodal, že chce zostať súčasťou vlády, na akej pozícii však nešpecifikoval.

slovakia

left justify in out

Ako informoval Denník N, nie je vylúčené, že by si Igor Matovič po svojom prípadnom odchode z čela krajiny vytvoril celkom novú pozíciu. Malo by ísť o funkciu vicepremiéra pre boj proti korupcii, čo by znamenalo, že by vzniklo nové ministerstvo.

 

Na tlačovej konferencii to nepriamo potvrdil aj odchádzajúci minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý pripustil, že na koaličnej rade padla aj konkrétna pozícia, bližšie informácie však povedať nechcel. 

 

Takúto možnosť pritom nevylúčil ani šéf rezortu obrany Jaroslav Naď. Ten vyhlásil, že Igora Matoviča pozná veľmi dobre, pričom by určite nespochybňoval jeho manažérske schopnosti.

 

"Nechcem špekulovať. Poznám ho veľmi dobre, nepovažujem ho za zlého manažéra. Viem si predstaviť, že by mohol vykonávať rôzne pozície, ktoré môžu súvisieť s bojom proti korupcii alebo transparentnosťou v krajine," povedal Naď. 

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ: Sulík zloží v utorok demisiu do rúk prezidentky. SaS je naďalej ochotná rokovať o rekonštrukcii vlády

 

Zároveň odmieta vyjadrenia strany SaS, že podmienky, ktoré odkomunikoval premiér v nedeľu voči svojim partnerom, sú motivované osobnou pomstou.

 

"Keď nechcú Igora Matoviča na poste predsedu vlády, my sme pripravení to prijať a berieme si jedno ministerstvo," dodal minister obrany s tým, že SaS by sa tak mala vzdať jedného ministerstva. „Sme natoľko otvorení, že si môžu vybrať ministerstvo," dodal.

 

Predseda liberálov Sulík však nesúhlasí s tým, aby sa vo vláde vytvoril nový post. Tiež žiada, aby ministerské posty ostali prerozdelené podľa koaličnej zmluvy.

 

Ak sa však Matovič rozhodne, že ostane členom vlády, chce byť opätovne jej súčasťou. V priebehu zajtrajšieho doobedia sa Sulík stretne s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, aby do jej rúk podal svoju demisiu. 

 

Prečítajte si tiež: Prezidentka reagovala na Matovičove podmienky o ukončení koaličnej krízy. Jej očakávania sa nenaplnili



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies