Škandál: Rasistické prejavy bulharských fanúšikov v zápase proti Anglicku

NETKY.SK • 15 Október 2019, 14:23 • 2 min
Škandál: Rasistické prejavy bulharských fanúšikov v zápase proti Anglicku

SOFIA - Počas včerajšieho kvalifikačného zápasu na futbalové EURO 2020 domáci bulharskí fanúšici len s ťažkým srdcom znášali vysokú prehru svojho národného mužstva proti Anglicku. K situácii poskytla svoje stanovisko aj bulharská vláda.

slovakia

left justify in out

Kvalifikačný zápas na národnom futbalovom štadióne v Sofii sa skončil výhrou Albionu nad Bulharskom 6:0. Domáci fanúšikovia začali hrotiť situáciu svojimi rasistickými prejavmi na hosťujúce mužstvo. 

 

 

V hľadisku Štadióna Vasila Levského zachytili médiá dokonca nacistický pozdrav, alebo opičie zvuky. "Je neakceptovateľné, aby Bulharsko, jedna z najtolerantnejších krajín na svete, kde ľudia rôznych etník žijú v mieri, spájali s rasizmom," vyhlásil predseda vlády Borisov.

 

img

 

Zároveň vyzval prezidenta Bulharského futbalového zväzu Borislava Michajlova, aby prevzal zodpovednosť aj za zlé výsledky reprezentácie a odstúpil. Pokiaľ sa tak nestane, vláda utlmí finančnú podporu futbalu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies