VIDEO: Muž prezradil, prečo zabil britského poslanca. Namiesto vraždy však ľutuje niečo iné

NETKY.SK • 7 Apríl 2022, 19:54 • 2 min
VIDEO: Muž prezradil, prečo zabil britského poslanca. Namiesto vraždy však ľutuje niečo iné

LONDÝN - Ali Harbi Ali zavraždil Davida Amessa 15. októbra minulého roka v metodistickom kostole Belfairs v meste Leigh-on-Sea pri stretnutí s voličmi v jeho volebnom obvode. Poslanca opakovane bodol nožom. Ali teraz čelí obvineniam z prípravy teroristického činu a vraždy, pričom incident vyšetruje oddelenia boja proti terorizmu.

slovakia

left justify in out

Muž obžalovaný z vraždy britského poslanca tvrdí, že ho dobodal za podporu náletov v Sýrii, pričom svoj čin neľutuje. TASR správu prevzala od agentúr AFP a AP, ktoré sa odvolávajú na štvrtkové vyhlásenie obžalovaného.

 

 

Podľa vlastných slov sa Ali rozhodol vziať v Británii veci do vlastných rúk preto, aby pomohol moslimom v Sýrii, keďže sa osobne nemohol pridať k bojovníkom Islamského štátu. „Povedal som si, že ak zabijem niekoho, kto podporuje zabíjanie moslimov, ochránim ich tým,“ vyhlásil. Zároveň dodal, že útok na Amessa ho nemrzí, je mu len ľúto, že sa mu nepodarilo pridať sa k teroristickej skupine.

 

Prečítajte si tiež: Na Slovensku našli bombu! Evakuovali domy a firmy

 

Amess (69) bol členom britského parlamentu za obvod Southend West od roku 1997. Poslancom bol od roku 1983. Ako píše AFP, Amess bol dlhoročný zástanca vystúpenia Británie z Európskej únie.

 

 

Násilie voči britským politikom je podľa AFP ojedinelé. V júni 2016 útočník počas kampane pred referendom o brexite postrelil a následne dobodal poslankyňu Labouristickej strany Jo Coxovú. Pravicový extrémista dostal za túto politicky motivovanú vraždu doživotie.

 

Možno vás zaujme: Žena spustila v múzeu hasiaci plyn. Škody sa vyšplhali na milióny korún!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies