P. PAŠKA: Smer nemá záujem o post šéfa NKÚ, ÚPN je iná vec

NETKY.SK • 21 December 2012, 08:04 • 2 min
P. PAŠKA: Smer nemá záujem o post šéfa NKÚ, ÚPN je iná vec

P. PAŠKA Smer nemá záujem o post šéfa NKÚ, ÚPN je iná vec - Politika Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) dostane určite opozícia.

slovakia

left justify in out

img

Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) dostane určite opozícia. Smer-SD totiž nemá o post šéfa NKÚ záujem. V rozhovore pre TASR to povedal predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD).

"Určite to bude kandidát opozície. Smer nemá ambíciu o post šéfa NKÚ, čaká na skutočného kandidáta, na ktorom sa zhodnú všetky opozičné strany," uviedol Paška.Opozícia doteraz navrhla dvoch kandidátov, ani Kamil Krnáč, ani Vladimír Klimeš neuspeli. Bez hlasov Smeru-SD nemá opozičný kandidát šancu na úspech.

Rovnako je to v prípade šéfa Správnej rady Ústavu pamäti národa (ÚPN). V minulej voľbe kandidovali iba opoziční nominanti, neúspešne. Bez Smeru-SD nemajú šancu. O post majú záujem aj sociálni demokrati. "Nebude to priamo stranícky kandidát," povedal Paška o budúcom nominantovi na šéfa ÚPN.

Podľa šéfa parlamentu by mal funkciu šéfa ÚPN zastávať človek, ktorý musí niečo vedieť nielen o histórii. "Sú tam aj veľmi citlivé akty s dôvernými tajnými materiálmi, archívmi. Ten človek by mal mať primárnu skúsenosť," uviedol Paška. Na otázku TASR, či neúspešný opozičný kandidát na šéfa ÚPN František Mikloško túto podmienku nespĺňal, odpovedal, že voľby ukázali, že nie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies