Odborári na letisku Bena Guriona v Tel Avive prestali vypravovať lietadlá

NETKY.SK • 27 Marec 2023, 10:11 • 2 min
Odborári na letisku Bena Guriona v Tel Avive prestali vypravovať lietadlá

JERUZALEM - Predseda odborového zväzu pracovníkov na letisku Bena Guriona v Tel Avive v pondelok oznámil okamžité zastavenie odletov lietadiel. Stalo sa tak len niekoľko minút po tom, ako šéf odborového zväzu Histadrut avizoval "historický" generálny štrajk v snahe zastaviť schvaľovanie kontroverznej vládnej reformy súdnictva.

slovakia

left justify in out

Ako spresnil izraelský spravodajský web i24, generálny štrajk na protest proti súdnej reforme oznámil líder Všeobecnej federácie pracujúcich v zemi Izrael (Histadrut) Arnon Bar-David. Štrajk sa začne už v priebehu pondelka, ak premiér Benjamin Netanjahu neoznámi zastavenie revízie súdnictva. Pinchas Idan, predseda odborov na letisku Bena Guriona, krátko na to oznámil, že odborárom nariadil okamžité zastavenie vybavovania odletov lietadiel.

 

TOI dodal, že odbory z radov zamestnancov tohto letiska sú prvé, ktoré pristúpili ku generálnemu štrajku. Letisko Bena Guriona, známe aj pod svojím hebrejským akronymom Natbag, je najväčšie a najvyťaženejšie medzinárodné letisko v Izraeli. Je využívané aj pre vnútroštátne, ale aj charterové a nízkonákladové lety. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies