Vlkolínec oslavuje 30. výročie zápisu do UNESCO, v Ružomberku si ho pripomenú na viac ako 300 podujatiach

NETKY.SK • 7 Jún 2023, 17:30 • 2 min
Vlkolínec oslavuje 30. výročie zápisu do UNESCO, v Ružomberku si ho pripomenú na viac ako 300 podujatiach

RUŽOMBEROK - Jubilejné 30. výročie zápisu podhorskej osady Vlkolínec do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO si v Ružomberku pripomenú vyše 300 kultúrnymi, spoločenskými a športovými podujatiami. Všetky sa uskutočnia v tomto roku.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca ružomberského primátora Vladimír Miškovčík. Viac ako 60 akcií sa uskutoční priamo vo Vlkolínci. Podľa Miškovčíka ide napríklad o prednášky, prezentácie tvorcov a remesiel, výstavy, environmenálne aktivity či koncerty. Za ich prípravou stoja mesto, občianske združenia, mimovládne organizácie, združenia cestovného ruchu a partneri.

 

"Chceme vo výnimočnom jubilejnom roku viac zviditeľniť Vlkolínec, ktorý na Slovensku predstavuje unikátny urbanistický celok pôvodných ľudových stavieb nenarušených novou výstavbou," uviedol primátor Ľubomír Kubáň. Dodal, že okrem atmosféry zrubovej osady si návštevníci vo Vlkolínci môžu pozrieť expozície, spoznávať históriu alebo objavovať okolitú prírodu.

 

img

 

Podhorská osada Vlkolínec leží vo Veľkej Fatre pod vrchom Sidorovo. Predstavuje typ dedinského stredovekého sídla s drevenou architektúrou horských a podhorských oblastí. Po osade sa návštevníci môžu prejsť so sprievodcom na objednávku, alebo si prečítať či vypočuť audiosprievodcu. Prehliadková trasa má 17 zastávok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies