P. Frešo podporuje výstavbu R7 a D4 v zrýchlenom konaní

NETKY.SK • 28 September 2010, 06:42 • 2 min
P. Frešo podporuje výstavbu R7 a D4 v zrýchlenom konaní

P. Frešo podporuje výstavbu R7 a D4 v zrýchlenom konaní

slovakia

left justify in out

img

 Musí byť v národnom záujme začať s výstavbou rýchlostnej komunikácie R7, rovnako aj so stavbou nultého diaľničného okruhu D4. Uviedol to na dnešnom brífingu predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.
Obe tieto komunikácie znamenajú riešenie neudržateľnej dopravnej situácie na prístupových cestách z juhovýchodu a severozápadu do Bratislavy. "Riešením nie je spor o tom, či to bude variant A alebo C, riešením je dobudovanie cesty R7 a dobudovanie nultého obchvatu D4 tak, aby sa uľahčilo doprave. Nie je možné, aby ľudia dennodenne trávili hodiny v kolónach. Nejde o stovky, ani tisíce ľudí, ale doslova o desaťtisíce ľudí. Takáto situácia neexistuje nikde na Slovensku. Napríklad, cez Prístavný most denne prejde 120.000 áut, pôvodne však bol dimenzovaný na 50.000 vozidiel," povedal Frešo.
K variantu C na R7 Frešo dodal, že je zrozumiteľný, ale ústi do Podunajských Biskupíc a nerieši dopravnú situáciu v tejto mestskej časti. Variant A je výhodnejší, lebo rieši obchvat Bratislavy. Na podporu variantu C sa dnes ráno uskutočnil protestný pochod obyvateľov z obce Dunajská Lužná, ktorí spísali petíciu za urýchlené riešenie zložitej dopravnej situácie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies