Otvorený nový Flek klub je pre mladých čo uprednostňujú on-line svet a moderné technológie

NETKY.SK • 14 Júl 2022, 13:15 • 2 min
Otvorený nový Flek klub je pre mladých čo uprednostňujú on-line svet a moderné technológie

TRNAVA – Flek klub je inovatívny koncept prepájajúci moderné technológie a najnovšie poznatky psychológie, otvorilo v Trnave na Jeruzalemskej 38 občianske združenie (OZ) IPčko.

slovakia

left justify in out

Od apríla tohto roka tam už prevádzkuje svoje centrum Káčko, ktoré poskytuje cez svojich psychológov anonymnú a bezplatnú pomoc mladým ľuďom v akútnych krízových situáciách. Informoval o tom riaditeľ občianskeho združenia Marek Madro.

 

img
      

Snahou Flek klubu je priblížiť sa mladým on-line hráčom, streamerom a všetkým, ktorí uprednostňujú on-line svet.

 

img

 

„Ponúkame bezpečné miesto s atraktívnymi voľnočasovými aktivitami pre kategóriu od 12 do 30 rokov, zámerne využívame pozitíva technológií a on-line sveta,“ uviedol Madro. Chcú, aby mladí vnímali Flek ako priestor, kam sa možno nielen prísť zašiť, ale aj vytvárať komunitu, rozvíjať sa, získavať nové zručnosti či vedomosti. V klube nájdu virtuálnu realitu s psychologickými softvérmi i rôzne druhy terapeutických pomôcok. K dispozícii sú však aj spoločenské hry, rôzne knihy a audioknihy.

 

img

      

OZ chce postupne pokryť všetky krajské mestá sieťou nielen svojich centier, ale aj takýchto klubov. „V Trnave je v poradí druhý po Bratislave, kde dostal pomenovanie Machovisko. Na rade sú Košice,“ uviedol Madro.

 

img

 

Flek už v deň otvorenia ponúka podvečernú diskusiu YouTube a hry i koncert Medial Banana. V piatok (15. 7.) sú na rade spoločenské hry, potom turnaj v kalcete, koncert skupiny Para (20. 7.), extrémne dobré palacinky, kurz základov sebaobrany, workshop o kódovaní hier a ďalšie. Otvorený bude štyrikrát v týždni v podvečer. Informácie sú na webe flekklub.sk. Vznik klubu podporili z ministerstva školstva, mesta Trnavy i z nadácií.

 

img

      

Štátna tajomníčka rezortu školstva Svetlana Síthová na otvorení uviedla, že aj táto spolupráca rezortu s IPčkom priniesla unikátny projekt, „veľmi reflektujúci potreby mladých ľudí“. Ocenila prácu tímu, ktorá je za prípravou Fleku. Rezort podľa jej slov hľadá cestu, ako systémovom vytvoriť takéto miesta po celom Slovensku.

 

img

      

„Flek klub považujem za extrémne dobrý nápad, ktorý ponúka mladým presne to, čo potrebujú, a v ideálnej kombinácii hier, technológií a anonymnej pomoci psychológov a psychologičiek z IPčka,“ povedal na otvorení influencer Matej „Selassie" Slažanský, ktorý s IPčkom spolupracuje.

 

Možno vás zaujme: NASA ukázala ďalšie fotografie vesmíru zhotovené Webbovým teleskopom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies