Otvárací ceremoniál EHMK prinesie ohňostroj, aký ešte Košice nevideli

NETKY.SK • 15 Január 2013, 12:12 • 2 min
Otvárací ceremoniál EHMK prinesie ohňostroj, aký ešte Košice nevideli

Otvárací ceremoniál EHMK prinesie ohňostroj, aký ešte Košice nevideli - Kultúra Súčasťou Otváracieho ceremoniálu Košice – EHMK 2013 má byť ohňostroj, aký ešte Košice nezažili. Organizátori sľubujú prezentáciu najčerstvejších pyrotechnických noviniek, ktor

slovakia

left justify in out

img

Súčasťou Otváracieho ceremoniálu Košice – EHMK 2013 má byť ohňostroj, aký ešte Košice nezažili. Organizátori sľubujú prezentáciu najčerstvejších pyrotechnických noviniek, ktoré boli prvýkrát predvedené len na minuloročnom festivale v Monaku. Kompozície tejto pyromuzikálnej show sa zhostil Jaroslav Štolba zo spoločnosti Flash Barandow SFX. Jeho umelecké a kompozičné vlastnosti sú jedinečné a svetovo uznávané. On a jeho spoločnosť povyhrávala množstvo prestížnych súťaží ohňostrojov po celom svete.

„Hudobný podklad budú tvoriť zvony nahraté z katedrály britskej Coventry a ďalšia časť bude ľahko upravený filmový soundtrack v Óde na radosť od Beethovena. Pri realizácii ohňostroja budú použité špeciálne pyrotechnické efekty od výšky 30 metrov až do 150 metrov. Ohňostroj sa bude líšiť tým, že všetky pyrotechnické výrobky nebudú čínske, ale od popredných európskych firiem, niektoré použité premiérovo. V ohňostroji budú použité farebné heraldické kombinácie, napríklad pre mesto Košice - žltá a modrá, pre Slovensko - trikolóra biela, modrá, červená a pre EÚ - modrá a zlatá. Ohňostroj bude odpaľovaný z parku medzi Dolnou bránou a Kaplnkou Sv. Michala,“ naznačil detaily ohňostroja Vladimír Haviar z Pyrotechnics Activities, ktorí sa na príprave a realizácii spolupodieľajú.

Najideálnejšie miesto pre pozorného diváka bude medzi tribúnou EHMK 2013 po hotel Hilton. Prekvapením pre divákov budú efekty, ktoré sme v našich končinách nezvykli vídať.

Kvôli bezpečnosti bude pred začiatkom ohňostroja a počas neho pre verejnosť uzatvorená v čase od 18.45 h Hlavná ulica v úseku od Dómu sv. Alžbety až k Hlavnému pódiu pri Vedeckej knižnici. Organizátori žiadajú verejnosť aby nie len počas ohňostroja, ale celého priebehu Otváracieho ceremoniálu rešpektovali pokyny a nariadenia organizátorov a bezpečnostných zložiek.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies