Vianočné trhy vo Valči

NETKY.SK • 7 December 2022, 13:07 • 2 min
Vianočné trhy vo Valči

VALČA - Svätý Mikuláš opäť nevynechá ani nádhernú obec Valča, neďaleko Martina. Malí i veľkí sa môžu tešiť aj na vianočné trhy.

slovakia

left justify in out

Obec Valča Vás srdečne pozýva na Vianočné trhy spojené s príchodom Svätého Mikuláša, ktoré sa uskutočnia 10. 12. 2022 od 12:00 hod. pred kultúrnym domom aj v kultúrnom dome vo Valči. V čase o 15:00  príde aj Svätý  Mikuláš.

 

Občania, ktorí majú záujem predávať svoje produkty na vianočných trhoch, prípadne získať bližšie informácie, sa môžu prihlásiť na Obecnom úrade vo Valči do 8. 12. 2022, mail: podatelna@obecvalca.sk 

 

Obec Valča leží na styku západnej časti Turčianskej kotliny a svahov Malej Fatry pri sútoku Slovianského a Valčianskeho potoka prameniacich v Slovianskej a Valčianskej doline. Nadmorská výška v strede obce je 477 m n. m., v chotári 426-1232 m n. m. Juhovýchodnú časť chotára na odlesnenej pahorkatine s mohutnými náplavovými kužeľmi tvoria treťohorné usadeniny, časť na východných svahoch Malej Fatry druhohorné a kryštalické horniny. Chotár je zalesnený bučinami, jedľobučinami a smrečinami.

 

V Slovianskej doline sa nachádza sírnatý prameň – Smradľavka. Výdatný zdroj pitnej vody vo Valčianskej doline je zachytený a napojený do vodovodnej siete pre obec Valča a aj do systému TURVODU. Pramene v Slovianskej doline sú využité ako zdroj kvalitnej vody pre rybné hospodárstvo, kde dominuje pstruhová liaheň SRZ, ktorej produkty sú aj vývozným artiklom. Vo faune chotára dominuje vysoká zver – jeleň, srna, hojne sa vyskytuje medveď a mačka divá. Juhovýchdné svahy ústia doliny sú svojou polohou predurčené k športovo – rekreačnému využitiu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies