Na Chopku došlo k smrteľnej zrážke dvoch lyžiarov

NETKY.SK • 16 Január 2020, 15:21 • 2 min
Na Chopku došlo k smrteľnej zrážke dvoch lyžiarov

Lyžiarsky svah na Chopku si vyžiadal svoju prvú tohtoročnú obeť. Dnes v dopoludnajších hodinách došlo k zrážke dvoch lyžiarov, pričom jeden z nich bol na mieste mŕtvy.

slovakia

left justify in out

Lyžiar z Bieloruska zraneniam podľahol

Polícia v Brezne začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenie. V lyžiarskom stredisku Chopok Juh sa dnes v dopoludňajších hodinách na zjazdovke zrazili dvaja lyžiari. Jeden z nich, 27-ročný muž z Bieloruska,  priamo na trati zraneniam podľahol. Druhý lyžiar, 37-ročný muž z Čierneho Balogu, bol so zraneniami prevezený do nemocnie v Brezne. Ako k tejto tragédii došlo polícia vyšetruje. V prípade usmrteného lyžiara bola nariadená pitva.

 

img

 

Bezpečnosť na trati

V horách i na lyžiarskych svahoch pomáha turistom organizačná zložka Horskej záchrannej služby, bezpečnostno-operatívna jednota. Napriek tomu je pri lyžovaní dôležité dbať na správnu výstroj, ale aj dodržiavať bezpečný odstup od ostatných lyžiarov. Profesionáli odporúčajú turistom, aby nikdy nelyžovali sami a dbali na ostatných na trati. 

 

img

 

Lyžiarska výstroj

Lyžiari by si pred každým výletom do hôr mali skontrolovať lyže, ako aj prilbu či lyžiarky. Snáď najdôležitejšie je skontrolovať viazanie, aby sa lyža v prípadoch potreby odopla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona