OSN vyjadrila obavy z obmedzovania ľudských práv po vojenskom prevrate v Thajsku

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 17:18 • 2 min
OSN vyjadrila obavy z obmedzovania ľudských práv po vojenskom prevrate v Thajsku

ŽENEVA - Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) vyjadril dnes hlboké znepokojenie v súvislosti s vojenským prevratom v Thajsku.

slovakia

left justify in out

Podľa OHCHR môžu nariadenia thajskej armády a stanné právo, ktoré bolo vyhlásené, porušiť základné slobody, informovala tlačová agentúra Reuters.
     

"Pripomíname thajským úradom záväzky na základe medzinárodných zmlúv o ľudských právach..., ktoré prísne obmedzujú použitie mimoriadnych právomocí", uviedla hovorkyňa úradu.
     

OHCHR tiež vyzval thajské úrady, aby podnikli všetky nevyhnutné opatrenia na zabezpečenie toho, aby sa v krajine rešpektovali základné ľudské práva.
     

Thajská armáda dnes oznámila, že v záujme obnovenia poriadku preberá moc v krajine. Pozastavila platnosť ústavy, vyhlásila zákaz nočného vychádzania a obmedzila vysielanie rozhlasových a televíznych staníc. Vyzvala tiež všetkých demonštrantov, aby sa stiahli z ulíc Bangkoku.
     

Rada pre zaistenie národného zmieru a poriadku, vytvorená armádou, vyhlásila celoštátny zákaz nočného vychádzania. Súčasne potvrdila platnosť stanného práva na území celého Thajska, ktoré zaviedla už v utorok. Okrem toho armáda zakázala zhromaždenia viac ako piatich osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies