OSN vydala alarmujúcu správu o počte utečencov na svete

NETKY.SK • 19 August 2019, 8:32 • 2 min
OSN vydala alarmujúcu správu o počte utečencov na svete

BERLÍN - Počty vysídlených ľudí aktuálne dosahuje rekordné počty, je ich najviac od II. svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Na svete je v súčasnosti vysídlených 70 miliónov ľudí.

 

Ľudia utekajú pred vojnou, prenasledovaním a následkami globálneho otepľovania, nemecká pobočka Agentúry OSN pre utečencov (UNHCR) vyhlásila v nedeľu, deň pred Svetovým humanitárnym dňom.

 

img

 

Organizácia detské dedinky SOS uviedla, že v roku 2018 bolo zabitých alebo zranených 12.000 detí. Ďalšie tisíce uniesli a naverbovali ako detských vojakov, pričom ďalším stovkám tisícov detí tieto udalosti spôsobili vážnu traumu. Najvyšší počet usmrtených a zranených detí bolo v Afganistane (3062), Sýrii (1854) a Jemene (1698).

 

img

 

"A toto sú len preskúmané prípady. Toto hrozivé číslo je pravdepodobne oveľa vyššie," povedala Teresa Ngigiová, hlavná psychologička detských dediniek OSN. "A správy z posledných týždňov o mŕtvych a zranených deťoch v Sýrii, Jemene a Sudáne potvrdzujú, že utrpenie detí vo vojne a konfliktných regiónoch pokračuje aj v roku 2019," doplnila.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona