Indický premiér Módí uviedol, že India je pripravená prispieť k mierovému úsiliu na Ukrajine

NETKY.SK • 26 Február 2023, 11:30 • 2 min
Indický premiér Módí uviedol, že India je pripravená prispieť k mierovému úsiliu na Ukrajine

Naí Dillí - "India je pripravená prispieť k akémukoľvek úsiliu o dosiahnutie mieru," povedal Módí po stretnutí s nemeckým spolkovým kancelárom Olafom Scholzom v Naí Dillí.

slovakia

left justify in out

Indický premiér tiež upozornil, že jeho krajina od začiatku vojny na Ukrajiny žiada o vyriešenie krízy prostredníctvom dialógu a diplomacie. Scholz v sobotu ráno pricestoval na dvojdňovú návštevu Indie, ktorá je počas tohto roka predsedníckou krajinou skupiny G20, pripomínajú nemecké médiá. Kancelár po príchode vyjadril presvedčenie, že Nemecko a India posilnia svoje vzťahy a budú rokovať o témach, ktoré sú dôležité pre rozvoj týchto dvoch krajín i mier vo svete. Nemecký veľvyslanec v Indii Philipp Ackermann pred Scholzovým príchodom uviedol, že India by mohla byť vhodným kandidátom na nájdenie riešenia ukrajinského konfliktu; avšak nie v súčasnosti, píše DPA. India od začiatku invázie zastáva neutrálny postoj a nepripojila sa k sankciám, ktoré voči Rusku prijali západné krajiny. Táto druhá najľudnatejšia krajina sveta (India) má dobré vzťahy s krajinami Západu i s Ruskom, od ktorého je do veľkej miery závislá v oblasti vojenského vybavenia, pripomína DPA. Valné zhromaždenie OSN vo štvrtok hlasmi 141 štátov vyzvalo na odchod ruských vojenských jednotiek z Ukrajiny. India a Čína boli dve z 36 členských krajín, ktoré sa zdržali hlasovania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies