Sovietske očkovanie bráni expanzii koronavírusu v Rusku

NETKY.SK • 3 Apríl 2020, 19:44 • 2 min
Sovietske očkovanie bráni expanzii koronavírusu v Rusku

MOSKVA – Riaditeľ Medzinárodného výcvikového strediska pre ľudskú virológiu v lekárskom ústave RUDN Alexej Mazus, odborník v oblasti diagnostiky a liečby HIV sa domnieva, že úmrtnosť na COVID-19 môže byť v Rusku výrazne nižšia, keďže každý občan v krajine bol povinne očkovaný proti tuberkulóze v detstve.

slovakia

left justify in out

Na online konferencii „Vírus COVID-19. Medzinárodné skúsenosti a ponaučenia pre Rusko,“ povedal, že Moskva by sa nemala zamerávať na európsky model rozvoja situácie.

 

„Máme vedecký základ pre tieto myšlienky, pretože väčšina populácie je očkovaná BCG. Existujú vážne dôkazy o tom, že táto očkovacia látka, ktorú sme dostali všetci v detstve, vytvára v našom tele určité imunitné pozadie. Aktivuje sa imunitný systém a to nám umožňuje dúfať, že šírenie infekcie v našej krajine bude nižšie ako v Európe a počet pacientov v jednotke intenzívnej starostlivosti v pomere ľudí, ktorí zažili infekciu a ktorí sú chorí v závažnejšej forme, bude nižší ako napríklad v Taliansku,“ informoval Mazus.

 

„Napríklad v Španielsku táto vakcína nebola podávaná už v dvadsiatom storočí a v Portugalsku boli obyvatelia očkovaní až do roku 2017. Miera úmrtnosti je zrejmá,“ uviedol.

 

Alexej Mazus je presvedčený, že všetky tieto štúdie a analýzy majú v medicíne značný význam. Takéto predpoklady dávajú skutočnú nádej, že Rusko sa bude môcť vyhnúť obrovskému počtu ľudských obetí spôsobených infekciou COVID-19.  

 

Vedúci laboratória Ústavu molekulárnej genetiky Ruskej akadémie vied Konstantin Severinov predtým uviedol, že Rusko má šancu vyhnúť sa talianskemu scenáru koronavírusovej epidémie.

 

Podľa najnovších údajov bolo v 78 regiónoch Ruska zistených celkom 4 149 prípadov infekcie koronavírusom. 3. apríla bolo na celom svete hlásených viac ako milión nakazených infekciou COVID-19.

 

Zdroj: https://lenta.ru/news/2020/04/03/tuberkulez/

          https://rusvesna.su/news/1585914924

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies