OSN nemá bezpečnostné garancie na humanitárnu činnosť v Aleppe

NETKY.SK • 18 Október 2016, 13:06 • 2 min
OSN nemá bezpečnostné garancie na humanitárnu činnosť v Aleppe

ŽENEVA - Organizácia Spojených národov (OSN) stále nedostala bezpečnostné garancie potrebné na to, aby mohla začať s humanitárnymi aktivitami v severosýrkom meste Aleppo.

slovakia

left justify in out

Hovorca OSN to uviedol po oznámení Moskvy, že ruské a sýrske vzdušné sily dnes pozastavili nálety na ciele povstalcov v Aleppe. Dôvodom "humanitárnej prestávky", ktorá má potrvať vo štvrtok od 08.00 h do 16.00 h miestneho času, má byť vytvorenie koridorov, cez ktoré by mesto mohli opustiť civilisti i bojovníci.

 

"Potrebujeme úplné bezpečnostné záruky predtým, než začneme robiť čokoľvek zmysluplné, napríklad evakuáciu chorých a zranených alebo prísun pomoci do obliehaného mesta," povedal hovorca Jens Laerke z Úradu OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA). Podľa jeho slov zatiaľ OSN nedostala garancie od všetkých zainteresovaných strán.

 

Časť Aleppa ovládaná opozíciou zažívala intenzívne letecké útoky sýrskych a ruských síl už od minulého mesiaca, keď stroskotalo prímerie, ktoré trvalo sotva týždeň. Sýrske vládne sily vyvíjajú tlak na štvrte kontrolované povstalcami aj pozemnou ofenzívou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies