Organizátor útokov v Paríži Salah Abdeslam sa objavil aj v Budapešti

NETKY.SK • 3 December 2015, 15:18 • 2 min
Organizátor útokov v Paríži Salah Abdeslam sa objavil aj v Budapešti

BUDAPEŠŤ - Jeden z hlavných organizátorov teroristických útokov v Paríži, medzinárodne hľadaný Salah Abdeslam, sa predtým objavil aj na budapeštianskej Východnej železničnej stanici (Keleti pályaudvar), vyhlásil dnes v Budapešti minister zodpovedný za riadenie úradu vlády János Lázár.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI minister povedal, že muž na stanici zorganizoval skupinu z migrantov, ktorí sa odmietli v Maďarsku zaregistrovať. S nimi potom opustil Maďarsko. Táto informácia nebola v čase migračnej krízy k dispozícii, maďarské tajné služby ju dostali od partnerských tajných služieb až neskôr, podotkol Lázár, ktorý súčasne označil za opovážlivé a nebezpečné, že cez Maďarsko prešlo takmer 230.000 ľudí bez kontroly.

 

Internetová stránka belgickej televízie RTL v stredu uviedla, že Abdeslam sa ako jeden z organizátorov a účastníkov parížskych útokov mohol v Maďarsku stretnúť s dvoma mužmi, ktorí sa vracali zo Sýrie. Táto dvojica spáchala samovražedný atentát v rámci série útokov v Paríži, píše MTI.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies