Orbán v Poľsku: Západ nezažil komunizmus, nemôže nám rozumieť

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 19:00 • 2 min
Orbán v Poľsku: Západ nezažil komunizmus, nemôže nám rozumieť

VARŠAVA - Maďarský premiér Viktor Orbán včera na svojej prvej zahraničnej ceste po uvedení do funkcie premiéra zamieril do Poľska, kde hovoril so svojím kolegom aj o migračnej kríze.

slovakia

left justify in out

Stretnutie najskôr komentoval poľský premiér Mateusz Morawiecki, ktorý znovu odsúdil plány EÚ nútiť národom Európy migračné kvóty. „Tu v Poľsku sme to my, kto rozhodne, kto do Poľska príde a kto nie.“

 

Orbán k tomu povedal, že aj keď sú voči EÚ v opozícii, „nemajú tvrdé srdcia“. „Tiež máme srdce. Nemáme namiesto nich kameň. Sme kresťania. Vieme, čo to znamená mať záväzky a pomáhať. Ale nemôžeme pomôcť každému a zničiť tak svoju zem,“ povedal Orbán.

 

Obaja premiéri sa zhodli, že stredoeurópske a východoeurópske národy majú zvláštne videnie politických a sociálnych vecí, pretože zažili dlhú okupáciu počas komunizmu. Kvôli tomu môžu západoeurópski politici chovanie týchto krajín len ťažko chápať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies