Orbán: Budapešť chce zlepšiť vzťahy s bankami

NETKY.SK • 12 December 2014, 13:07 • 2 min
Orbán: Budapešť chce zlepšiť vzťahy s bankami

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda chce postaviť vzťahy s bankami na nový základ. Vyhlásil to premiér Viktor Orbán pre piatkové vydanie denníka Napi Gazdaság.

slovakia

left justify in out

Vláda zabezpečí, aby bremeno, ktoré znášajú banky, bolo znesiteľné a výmenou za to od nich očakáva "oveľa väčšiu aktivitu pri financovaní ekonomiky", povedal Orbán. Rokovania sú intenzívne, a podpis dohody, ktorá vo vzťahoch medzi bankami a štátom otvorí "novú kapitolu", možno očakávať čoskoro, dodal premiér. 

 

Orbán nešpecifikoval, či súčasťou dohody bude aj zníženie mimoriadnej bankovej dane, ktorá patrí medzi najvyššie v Európskej únii. Po tom, čo maďarské súdy označili niektoré úverové praktiky z minulosti za neférové, musia tiež banky vrátiť klientom zhruba 3 mil. eur. "Na diskusiu o podrobnostiach je priskoro … Každý má záujem na dlhodobom, stabilnom riešení. A šance, že ho dosiahneme, sú dobré," povedal Orbán. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies