Slovensko sa stalo právoplatným členom Európskeho univerzitného inštitútu

NETKY.SK • 12 December 2019, 9:48 • 2 min
Slovensko sa stalo právoplatným členom Európskeho univerzitného inštitútu

BRATISLAVA – Slovenská republika sa stala právoplatným členom Európskeho univerzitného inštitútu, informovalo o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Európsky univerzitný inštitút je medzinárodná akademická inštitúcia, ktorá poskytuje vysokokvalitné doktorandské a postdoktorandské štúdium a uskutočňuje výskum zameraný na európske záležitosti v rámci štyroch oddelení - ekonómia, história a civilizácia, právo a politické a spoločenské vedy.

 

img

 

Súčasťou inštitútu sú aj Centrum Roberta Schumana pre vyššie štúdiá, Škola nadnárodnej správy, knižnica a Historické archívy EÚ.

 

Slovenská republika pristúpením k Dohovoru o zriadení Európskeho univerzitného inštitútu vyjadruje svoju podporu medzinárodných kontaktov v oblasti spoločenských vied s dôrazom na podporu mladých vedeckých pracovníkov, doktorandov a výskumníkov. Dohovor doposiaľ podpísalo 24 členských štátov Európskej únie vrátane SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona