Orange plánuje spustiť 4G sieť

NETKY.SK • 25 Január 2014, 13:46 • 2 min
Orange plánuje spustiť 4G sieť

BRATISLAVA - V aukcii totiž spoločnosť získala kombináciu dostatočného množstva spektra nielen pre pokrytie miest a vidieka, ale aj pre maximálne rýchlosti, ktoré LTE ponúka (pásmo 2600 MHz).

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Orange Slovensko vďaka získaným frekvenciám by už čoskoro mala priniesť sieť a služby novej generácie a to s najvyššou možnou kapacitou, bez technologických obmedzení a kompromisov.

V aukcii totiž spoločnosť získala kombináciu dostatočného množstva spektra nielen pre pokrytie miest a vidieka (pásmo 800 MHz), ale aj pre maximálne rýchlosti, ktoré LTE ponúka (pásmo 2600 MHz). Navyše, skutočný 4G zážitok bez kompromisov bude môcť ponúknuť v plnom rozsahu kapacity, ktorú tieto pásma ponúkajú, nakoľko frekvencie získala v konkrétnych blokoch pásma, kde bude vplyv rušenia inými službami najmenší.

4G siete na nových frekvenciách prinesú podstatné zvýšenie rýchlostí a kapacity v porovnaní s možnosťami a obmedzeniami, s ktorými sa súčasné provizórne LTE siete poskytované na starých frekvenciách stretávajú. Okrem pokrytia chce však Orange ponúknuť zákazníkom aj najvyššie rýchlosti, ktoré siete novej generácie umožňujú. Kým pásmo 800 MHz je vhodné na budovanie pokrytia v odľahlých oblastiach, pre dosahovanie maximálnych rýchlostí v mestách sú potrebné frekvencie 2600 MHz alebo 1800 MHz minimálne v rozsahu 2 x 20 MHz.

„Podobne ako pri 3G sieti, Orange nevníma príchod 4G sietí ako preteky o prvenstvo, ale o kvalitu služieb. Práve preto sme sa snažili získať najlepšie frekvencie, čo sa nám aj v plnej miere podarilo. Sme radi, že vďaka tomu budeme môcť zákazníkom poskytnúť skutočný 4G zážitok", povedal generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič po aukcii.

V súlade s právoplatným povolením Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb Orange spustí komerčnú prevádzku v súlade s podmienkami individuálneho povolenia už v prvom polroku 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies