OĽaNO chce stále štvorkoalíciu, zároveň ale posielajú ostrý odkaz SaS. Čo o nich povedali?

NETKY.SK • 25 Júl 2022, 14:30 • 2 min
OĽaNO chce stále štvorkoalíciu, zároveň ale posielajú ostrý odkaz SaS. Čo o nich povedali?

BRATISLAVA - Včera vystúpil predseda hnutia Sme Rodina Boris Kollár v televíznej diskusii s Petrom Pellegrinim.

slovakia

left justify in out

Na včerajšie slová Borisa Kollára o aktuánej vládnej kríze, možnosti menšinovej či úradníckej vlády zareagovali dnes aj jeho zvyšní koaliční partneri. 

 

Viac o vyhláseniach šéfa Sme Rodina tu: Boris Kollár: „Za menšinovú vládu nikdy nezahlasujeme, radšej podporíme predčasné voľby." Čo ešte povedal na adresu koalície?

 

Prioritou predsedu vlády SR Eduarda Hegera je zachovať štvorkoalíciu. Hoci premiér po piatkovom (22. 7.) stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou v rámci riešenia súčasnej koaličnej krízy pripustil rôzne možné scenáre, za prioritu označil jednoznačne zachovanie štvorkoalície. Premiér deklaruje, že počas leta budú v koalícii rokovať, predpokladá, že výsledok bude zrejme známy až v posledných hodinách".

 

img

 

„Len v štvorkoalícii sme schopní presadzovať potrebné reformy a zároveň vytvárať politické zázemie na nerušenú prácu orgánov činných v trestnom konaní, ktoré pretvárajú mafiánsky štát na spravodlivú demokraciu," uviedol Heger o deň neskôr na sociálnej sieti.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Koniec administratívnemu maratónu! Rodičia pri narodení dieťaťa nemusia chodiť po úradoch


Hnutie OĽaNO v pondelkovej reakcii na Kollárove slová zopakovalo záujem dovládnuť v koalícii. Zdôraznilo však zároveň, že sa maximálne sústreďuje na riešenie aktuálnych kríz a naplnenie vládneho programu. Nemáme čas zaoberať sa osobnými traumami a boliestkami jedného koaličného partnera," skonštatovalo.

 

img


Predsedníčka strany za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová považuje štvorkoalíciu za najlepšie politické riešenie. Upozorňuje pritom, že spolupráca medzi rezortmi funguje. „Cieľom je štvorkoalícia a uvidíme v septembri," uviedla v súvislosti s ďalším možným vývojom.

SaS svoj postoj, autorizovaný na začiatku júla republikovou radou, nemení. Po tom, ako sme 6. júla opustili koalíciu, sme pripravení podpísať novú koaličnú zmluvu, z ktorej bude vyplývať, že Igor Matovič nebude členom budúcej vlády. Ak sa tak nestane, opúšťajú ministri za SaS k 31. augustu vládu," zopakovali znovu liberáli. 

Zo sveta: Lavrov: „Vinu za prerušenie mierových rokovaní nesie Ukrajina, ich obnovenie nezáleží od nás."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies