Chochlíková je majsterkou sveta v thajskom boxe, titul získala na domácej pôde

NETKY.SK • 9 August 2021, 16:17 • 2 min
Chochlíková je majsterkou sveta v thajskom boxe, titul získala na domácej pôde

TRENČÍN – Slovenská bojovníčka Monika Chochlíková si na konto pripísala ďalší obrovský úspech. V sobotu si pred domácim publikom vybojovala titul majsterky sveta organizácie WMC.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná bojovníčka musela o prestížny opasok tvrdo bojovať. Čakala na ňu totiž prekážka v podobe Fundy Alkayisovej z Turecka, ktorá mala na konte viac ako 500 zápasov, medzi profíkmi sa navyše mohla pochváliť úctyhodným rekordom 37 – 5. „Nemôžem povedať, že som ju pred zápasom brala ako favoritku, papierovo však na tom bola lepšie, dokonca aj v rebríčku. Nemôžem teda povedať, že by som do nej išla s rešpektom, vedela som ale čo od nej môžem očakávať a vôbec som ju nepodceňovala, pretože ma päť kôl trápila. Ale dala som to,“ prezradila Slovenka v pozápasovom rozhovore pre Svet MMA.

 

 

Titul v organizácii WMC je najvyšším možným ocenením v thajskom boxe. Pred Chochlíkovou ho spomedzi slovenských športovcov získal iba legendárny Vladimír Dracula Moravčík. Čerstvá majsterka sveta je tak prvou ženou na Slovensku a v Českej republike, ktorej sa podarilo prepracovať až na vrchol. Na konte má aj tituly majsterky sveta a Európy v kickboxe, ako aj titul majsterky Európy v thajskom boxe. Po víkendovom triumfe je tak jej zbierka kompletná.

 

"Po výhre som musela ostať ešte asi hodinu v ringu. Ľudia sa za mnou chodili fotiť a gratulovať mi. Veľmi som chcela, aby titul zostal doma a podarilo sa. Ale asi budem potrebovať pár dní až týždňov na to, aby som vstrebala, čo sa vlastne stalo.“

 

 

Chochlíková v rozhovore prezradila aj to, že sa jej klinč nedaril tak, ako chcela, mala však pocit, že bola presnejšia v prestrelkách a po dvoch nie úplne najlepších kolách sa od toho tretieho jej výkon značne zlepšil.

 

Novú majsterku sveta uvidia diváci naživo už 11. septembra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, kde sa uskutoční galavečer Oktagon 27. Meno jej súperky zatiaľ známe nie je, trenčianska bojovníčka ale bude chcieť predĺžiť svoju sériu neporaziteľnosti na tri zápasy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona