Opozičná líderka Su Ťij pripustila svoju kandidatúru za prezidentku

NETKY.SK • 20 Jún 2012, 07:23 • 2 min
Opozičná líderka Su Ťij pripustila svoju kandidatúru za prezidentku

Opozičná líderka Su Ťij pripustila svoju kandidatúru za prezidentku - Politika Mjanmarská opozičná líderka Aun Schan Su Ťij v utorok vyjadrila ochotu viesť barmský ľud. Ide o doteraz jeden z najsilnejších signálov, že by sa mohla uchádzať o post mjanmarsk

slovakia

left justify in out

img

Mjanmarská opozičná líderka Aun Schan Su Ťij v utorok vyjadrila ochotu viesť barmský ľud. Ide o doteraz jeden z najsilnejších signálov, že by sa mohla uchádzať o post mjanmarskej prezidentky.
      V rozhovore pre britskú BBC na otázku, či bude ochotná viesť svoju krajinu, kde sa v roku 2015 majú uskutočniť voľby, Su Ťij povedala: "Ak ich dokážem viesť správnym spôsobom, potom áno."
      Laureátka Nobelovej ceny mieru za nenásilný odpor proti vojenskej junte sa v Británii zastavila v rámci prvej cesty po Európe za vyše 20 rokov. Su Ťij (67) v Británii v roku 1988 nechala dvoch synov a manžela, aby vo vlasti bojovala za demokraciu po tom, čo armáda potlačila prodemokratické protesty a uchopila moc.
      Minulý rok armáda odovzdala vládu formálne civilnej vláde, ktorá podniká kroky k zavedeniu demokracie a Su Ťij sa v nedávnych doplňovacích voľbách stala členkou parlamentu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies