Opozícia nepochodila, parlament cez víkend rokovať nebude

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 14:17 • 2 min
Opozícia nepochodila, parlament cez víkend rokovať nebude

BRATISLAVA – Parlament cez víkend rokovať nebude. Ako oznámila podpredsedníčka NR SR Jana Laššáková, plénum rozhodlo, že dnes sa bude rokovať do 14:00 a poslanci sa opäť zídu v utorok o 9:00.

slovakia

left justify in out

„Vláda sa chce stretnúť so živnostníkmi a hľadať lepšie riešenia, aby sa tie dali pretaviť do pozmeňujúcich návrhov,“ zdôvodnila Laššáková. Za to ju kritizoval poslanec Daniel Lipšic, pretože vláda, keď je návrh zákona v parlamente, už žiadny pozmeňujúci návrh dať nemôže. Alojz Hlina zas upozornil, že cez víkend sa rokovať nemôže, pretože poslanci Smeru-SD už v parlamente nie sú.

 

Tri opozičné kluby OĽaNO, KDH a Most-Híd požiadali, aby sa dnes rokovalo do večera a aj cez víkend. Ako totiž oznámil dnes predseda parlamentu Peter Pellegrini, poslanci dnes budú rokovať do 14:00. Aj keby stihli v rozprave vystúpiť všetci prihlásení poslanci, hlasovať sa podľa Pellegriniho nebude. Poslanci sa stretnú po víkende opäť v utorok. O 9:00 však nebudú pokračovať v odvolávaní Figeľa, ale začnú rokovať v skrátenom legislatívnom konaní o novele Obchodného zákonníka, ktorú pripravila vláda. Podľa Pellegriniho sa o čase, kedy bude hlasovanie o Figeľovi, rozhodne v utorok. 

 

Poslanec OĽaNO Jozef Viskupič nepochodil v pléne s návrhom, aby sa poslanci zišli v sobotu o 9:00. Parlament nebol uznášaniaschopný. Na hlasovaní sa zúčastnilo len 23 poslancov. Laššáková o 13:43 schôdzu prerušila do utorka pre opakujúce sa procedurálne návrhy opozičných poslancov a zo sály odišla. 

Poslanci už tretí deň diskutovali o návrhu Smeru-SD odvolať z funkcie podpredsedu NR SR Jána Figeľa. Po tom, čo v rozprave vystúpili všetci písomne prihlásení, ústne sa prihlásilo na vystúpenie ešte 23 poslancov. Po dnešnom rokovacom dni ich zostáva trinásť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies