Opozícia iniciovala mimoriadnu schôdzu k nebankovým spoločnostiam

NETKY.SK • 4 December 2013, 14:43 • 2 min
Opozícia iniciovala mimoriadnu schôdzu k nebankovým spoločnostiam

BRATISLAVA - Opoziční poslanci na čele s Alojzom Hlinom (nezaradený) dnes iniciovali mimoriadne rokovanie parlamentu, na ktorom chcú vyjadriť znepokojenie nad situáciou v oblasti pôsobenia nebankových spoločností a enormného nárastu exekučných podaní. Zároveň chcú zaviazať vládu, aby pripravila legislatívne návrhy na riešenie tejto situácie.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR potvrdil líder SaS Richard Sulík, potrebných 30 podpisov sa našlo v radoch SaS, hnutia Nová väčšina - Dohoda, v hnutí OĽaNO (okrem Igora Matoviča) a podpísal sa aj Andrej Hrnčiar (Most-Híd).

Schôdzu bude musieť predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD) zvolať do siedmich kalendárnych dní. Otázkou však je, či sa vôbec bude konať, keďže poslanci na jej začiatku musia schváliť program.

Podľa Hlinu aktuálna situácia v SR v oblasti pôsobenia nebankových spoločností a vývoja počtu exekučných podaní je alarmujúca. "Na Slovensku pôsobí niekoľko nebankových spoločností, ktoré pôsobia na trhu nielen neeticky, ale aj na hrane, resp. za hranou zákona. Dôsledkom ich pôsobenia je mimoriadne dramatické zhoršenie sociálnej situácie dotknutých obyvateľov, často končiace tragicky, ako aj neúmerný nárast exekučných podaní," upozorňuje poslanec. Situácia je podľa jeho slov natoľko alarmujúca, že sú potrebné zásadné zmeny v legislatíve, ktorá pôsobenie nebankových spoločností a exekútorov upravuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies