Opozícia: Fico prehral, veríme, že prehrá aj v parlamentných voľbách

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 14:01 • 2 min
Opozícia: Fico prehral, veríme, že prehrá aj v parlamentných voľbách

BRATISLAVA - Predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico prehral. Zhoduje sa na tom opozícia, ktorá verí, že Fico a jeho sociálni demokrati prehrajú aj v budúcoročných parlamentných voľbách. Predstavitelia opozície to povedali na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente po tom, ako Smer-SD stiahol návrh na odvolanie šéfa KDH Jána Figeľa z postu podpredsedu NR SR.

slovakia

left justify in out

"Menšina zastavila valec zo Súmračnej. Po roku Robert Fico znovu prehral," vyhlásil Figeľ. Pripomenul Ficovu prehru v prezidentských voľbách (2014). "Urobím všetko preto, aby tandem Široký-Fico prehral definitívne na jar v parlamentných voľbách. A to spolu s kolegami a s občanmi, ktorí zmýšľajú a konajú podobne," doplnil šéf KDH. Trvá na tom, že v prípade diaľnic postupoval v záujme štátu a verejnosti a nie v záujme Širokého a stavebnej firmy Váhostav-SK.

 

Podľa podpredsedníčky NR SR Eriky Jurinovej (OĽaNO) pľuje Fico do tváre ľuďom. Zdôraznila, že keď ide o dobrú vec, opozícia sa dokáže zjednotiť. Reagovala aj na Ficove reči o pravicovom zlepenci. "Spolupráca Smeru s oligarchami je nebepečnejší zlepenec pre Slovensko," vyhlásila.

 

Poslanec Mosta-Híd Zsolt Simon poukázal na chaos, ktorý v parlamente spôsobil Smer-SD v posledných dňoch. Pripomenul, že pred týždňom Fico hovoril o tom, že Figeľ si nič iné ako odvolanie nezaslúži a že na jeho odvolanie má Smer-SD morálne právo. Dnes však tvrdí, že od samého začiatku Smer-SD vedel, že Figeľa neodvolá. "Ak je to pravda, tak prečo pani Laššáková prerušila schôdzu a naťahovala čas, kým Fico cez médiá oznámi, ako má 83 kolesíkov hlasovať," zapochyboval Simon. Podľa neho Figeľovo odvolávanie malo len prekryť problém Široký-Fico a rozkrádanie verejných financií.

 

Dnešok podľa Daniela Lipšica (nezaradený) dokázal, že nevládne Fico a jeho Smer-SD, ale jeho oligarchovia. Poukázal, že vláda prijala v prípade Váhostavu-SK také riešenia, vďaka ktorým Juraj Široký nepríde o žiadne zo svojich aktív a "nabalí sa" Miroslav Výboh, ktorý má byť tiež jedným z mecenášov Smeru-SD. "Smer je zlepencom oligarchov," zopakoval Lipšic.

 

Ľubomír Galko zo SaS je presvedčený, že Smer-SD stiahol návrh na odvolanie Figeľa preto, lebo sa zľakol vlastnej agresivity. Nie je podľa neho pravda, že to mali takto pripravené. Ocenil spojenie opozície a verí, že sa tak nestalo naposledy. Galko verí, že do budúcoročných parlamentných volieb dokáže pravica presvedčiť ľudí, "že alternatíva voči Smeru-SD a jeho oligarchom je možná".

 

Podľa Ľudovíta Kaníka z SDKÚ-DS bol návrh na odvolanie Figeľa len fraškou a podvodom. "Fico sa pokúsil odviesť pozornosť od svojich prešľapov a od svojho vládnutia," poznamenal Kaník s tým, že Fico vládne prostredníctvom korpcie a oligarchov. Schôdza k riešeniu situácie okolo Váhostavu-SK bola podľa Kaníka o tom, "ako pokračovať v ožobračovaní ľudí".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies