REPORTÁŽ: Polícia SR sa rozhodla sprísniť pravidlá cestnej premávky

NETKY.SK • 25 Jún 2019, 13:34 • 2 min
REPORTÁŽ: Polícia SR sa rozhodla sprísniť pravidlá cestnej premávky

BRATISLAVA - Počas dnešnej tlačovej konferencie sa viceprezident Policajného zboru (PZ) Róbert Bozalka a riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia PZ Ľuboš Rumanovský vyjadrili k prísnejšiemu ukladaniu pokút pre narušiteľov cestnej premávky.

slovakia

left justify in out

"Po poslednom týždni sme dospeli do štádia, že prevencia nateraz končí a nastupuje represia voči tým účastníkom cestnej premávky, ktorí si zo zákona o cestnej premávke možno robia trhací kalendár," vyhlásil viceprezident PZ Róbert Bozalka.

 

img

 

Cieľom by malo byť predovšetkým zredukovanie dopravných nehôd a predísť zbytočným úmrtiam nevinných osôb na cestách. Policajti sa budú zameriavať hlavne na spôsob jazdy, rýchlosti a alkoholu za volantom. Práve nevenovanie sa riadeniu vozidla je podľa Rumanovského stále najčastejšou príčinou dopravných nehôd.

 

img

 

"Polícia bude postupovať veľmi nekompromisne, pri prejednávaní priestupkov budeme využívať hornú hranicu sadzieb pokút," zdôraznil Rumanovský. Zvýšená pozornosť bude venovaná agresívnym a arogantným vodičom. Okrem dopravných policajtov sa do akcie zapoja aj príslušníci železničnej, poriadkovej, prípadne hraničnej aj cudzineckej polície.

 

img

 

Z policajnej kontroly sa zistilo, že sa zvýšil počet dopravných nehôd nákladných vozidiel. Polícia chce preto viac kontrolovať alkohol a dodržiavanie legislatívy, najmä čo sa týka dostatočnej doby odpočinku od šoférovania.

 

Počas týždňa od 17. do 23. júna zahynulo na cestách 14 osôb. Počas následnej dopravnej akcie (21. až 23. júna) zaznamenala polícia takmer 2300 priestupkov ohľadom rýchlej jazdy a 146-krát bol u vodičov zistený alkohol v krvi.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies