Ambulantné pohotovosti by mohli dostávať od zdravotných poisťovní viac peňazí

NETKY.SK • 17 Február 2023, 10:45 • 2 min
Ambulantné pohotovosti by mohli dostávať od zdravotných poisťovní viac peňazí

BRATISLAVA - Ambulancie pohotovostných služieb by mohli dostávať viac financií z verejného zdravotného poistenia na pokrytie zvýšených nákladov. Vyplýva to z predbežnej informácie k zmene nariadenia ustanovujúceho výšku úhrad zdravotnej poisťovne za poskytovanie zubnolekárskej pohotovostnej služby a ambulantnej pohotovostnej služby.

slovakia

left justify in out

"Ministerstvo zdravotníctva SR plánuje zvýšenie regulovaných úhrad z verejného zdravotného poistenia pre segment ambulancií pohotovostných služieb, teda pre ambulancie ambulantnej pohotovostnej služby pre dospelých, ambulancie ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast a ambulancie zubnolekárskej pohotovostnej služby," vysvetlil rezort ako predkladateľ návrhu.

 

Navrhovanú právnu úpravu ministerstvo pripravilo v reakcii na zvýšené ekonomicky oprávnené náklady ambulancií. Jej cieľom je upraviť výšky úhrad tak, aby sa zabezpečilo ich primerané finančné krytie a aby ambulancie mohli plniť svoju funkciu v požadovanej kvalite a na adekvátnej úrovni. Slovenská komora zubných lekárov víta iniciatívu ministerstva zdravotníctva v tejto oblasti. Podotkla, že výšky úhrad neboli menené takmer 18 rokov a nezodpovedajú súčasným nákladom na prevádzku zubnolekárskej ambulantnej pohotovostnej služby. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies