Opitý vodič s tromi promile ponúkal úplatok policajtom

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 15:03 • 2 min
Opitý vodič s tromi promile ponúkal úplatok policajtom

BANSKÁ BYSTRICA - Na peňažný trest dvesto eur za podplácanie policajtov odsúdil dnes samosudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici inžiniera Jozefa Molnára z Košíc. Molnár ponúkal policajtom peniaze, ak nebudú riešiť jazdu pod vplyvom alkoholu.

slovakia

left justify in out

Policajti Molnára ako vodiča BMW kontrolovali 21. novembra minulého roku pred 2. hodinou v noci v Košiciach. Keď chceli zistiť, či nepožil alkoholické nápoje, opýtal sa ich, či sa to nedá riešiť ináč a ponúkol im sto eur. Hoci mu hliadka vysvetlila, že tým sa dopúšťa protiprávneho konania, svoju ponuku zvýšil najprv na päťsto a potom na tisíc eur, ak vec vyriešia dohovorom. Peniaze ponúkal policajtom aj pri eskortovaní po odbere krvi, kde mu namerali viac ako tri promile. 

Molnár tým spáchal prečin podplácania verejného činiteľa. Skutok priznal a oľutoval. S prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú sudca schválil. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. 

Ak Molnár peňažný trest úmyselne nezaplatí, pôjde do väzenia na dva mesiace. Po zaplatení trestu sa na odsúdenca hľadí, akoby nebol trestaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies