Opera SND: Muflón Ancijáš

NETKY.SK • 19 Október 2023, 13:30 • 2 min
Opera SND: Muflón Ancijáš

BRATISLAVA - Už 29.októbra sa vám v premiére v Opere SND predstaví debutujúci Ján Zreľak, ktorý je žiakom svetoznámej Jolany Fugašovej. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol riaditeľ Opery SND Martin Leginius. Ján Zreľak bude postavu alternovať s Róbertom Remeselníkom.

slovakia

left justify in out

Opera SND uvádza v nedeľu 29. októbra 2023 v premiére detskú operu Muflón Ancijáš podľa rovnomenných obľúbených kníh Braňa Jobusa. Dobrodružstvá dobrosrdečného muflóna ožijú na javisku SND s hudbou Slava Solovica a v réžii Michala Spišáka. Braňo Jobus, autor príbehov aj libreta k detskej opere, sa deťom predstaví v úlohe rozprávača..
Ancijáš je muflón. A nie hocijaký muflón, ale dobrosrdečný muflón kamionista. Nadovšetko miluje svoje tepláky a rád robí druhým radosť. Jednoducho povedané, plní si sny. Knihy Braňa Jobusa s príbehmi Ancijáša si zamilovali tisícky detí aj rodičov po celom Slovensku. Huncútstva nezbedného muflóna si obľúbili nielen pre krásne dobrodružstvá a veselé príhody, ale najmä pre ich pozitívny odkaz pretkaný hodnotami lásky a dobra.
„Spomedzi všetkých kníh, ktoré som napísal, je Muflón Ancijáš môjmu srdcu najbližší. Práve v jeho príbehoch som opísal revolučnú zmenu môjho života, keď som sa konečne oslobodil od alkoholu. Jeho som stvoril v období, keď som si vysníval, že si konečne budem plniť sny," objasňuje vznik príbehov Muflóna Ancijáša ich autor Braňo Jobus. Muflón Ancijáš dostal na javisku Opery SND podobu troch krátkych dvadsaťminútových príbehov. V každom z nich Ancijáš zažije iné dobrodružstvo a v každom opäť preukáže svoju odvahu, čisté srdce a zodpovednosť. Zachráni dážďovku Milicu a začnú spolu cestovať. Po boji s medveďom síce skončí v nemocnici, no pocit, že pomohol druhým, ho vylieči. Pri rozvoze balíkov zasa vytiahne z vody zakuklenú húseničku a pani pumpárke zachráni kávovar pred netopiermi. Sám sa napokon nedopatrením ocitne vo vesmíre. Lásky hlas ho však vráti na Zem – priamo do Opery SND, kde spolu so šarmantnou muflónicou a učiteľkou hudby Lenkou zachránia predstavenie. A že sú dobré skutky tak trochu v protiklade s jeho menom? Aj tam skryl Braňo Jobus láskavý odkaz.
„O to presne ide – Ancijáš – volá sa jak čertisko, má rohy, má kopýtka a aj tak je to možno najlepšie zvieratko na svete. Ide o to, aby sme neposudzovali ľudí podľa toho, ako vyzerajú, ale podľa toho, aké majú srdiečka. A všetci moji Ancijášovia sú o dobrote, o láske a o rozdávaní sa. Takže som veľmi rád a strašne si vážim toho, že aj v Opere SND prijali Muflóna Ancijáša za svojho, a pevne verím, že aj tu sa mu bude páčiť," hovorí Braňo Jobus. V úlohe sympatického Muflóna Ancijáša sa na javisku predstaví Róbert Remeselník v alternácii s Jánom Zreľakom. V ďalších úlohách diváci uvidia Dominiku Mičíkovú v alternácii s Andreou Vizvári, ale aj Denisu Hamarovú v alternácii s
Teréziou Kružliakovou. Diriguje Slavo Solovic.
Opera SND uvedie Muflóna Ancijáša v premiére v nedeľu 29. októbra a následne v bloku repríz 10., 11. a 18. novembra, ako aj medzi vianočnými sviatkami 29. decembra 2023. Vstupenky sa dajú zakúpiť online alebo na webe snd.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies