Cardiff musí za prestup Salu zaplatiť 6 miliónov eur

NETKY.SK • 1 Október 2019, 08:36 • 2 min
Cardiff musí za prestup Salu zaplatiť 6 miliónov eur

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) nariadila Cardiffu zaplatiť FC Nantes 6 miliónov eur ako prvú splátku za prestup Emiliana Salu, ktorý bol dohodnutý ešte v januári, teda predtým, ako hráč prišiel o život pri leteckej havárii.

slovakia

left justify in out

Nečakané úmrtie argentínskeho futbalistu vyvolalo nezhody medzi oboma klubmi ohľadom plnenia finančných záväzkov. Hráčsky panel FIFA podľa svojho stanoviska pri posudzovaní prípadu nikdy nestratil zo zreteľa konkrétne a zároveň jedinečné okolnosti tejto tragédie. Cardiff sa proti rozhodnutiu môže odvolať na Športový arbitrážny súd. Francúzsky Nantes sa obrátil na FIFA, keďže waleský Cardiff odmietal zaplatiť za Salov transfer, keďže hráč zomrel skôr, ako by hral za svojho nového zamestnávateľa.

 



Argentínsky útočník Emiliano Sala bol na palube súkromného lietadla PA-46 Malibu, ktoré 21. januára 2019 odletelo z francúzskeho Nantes a smerovalo do waleského Cardiffu, kde niekoľko dní predtým podpísal kontrakt s tamojším účastníkom anglickej Premier League - tímom City. Pri ostrove Guernsey stroj zmizol z radarov a našli ho až o necelé tri týždne pod morskou hladinou v hĺbke 63 metrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies