OĽaNO chce viac spolupracovať s regiónmi, zlúčenie s NOVA zatiaľ veľmi nerieši

NETKY.SK • 8 Máj 2016, 13:07 • 2 min
OĽaNO chce viac spolupracovať s regiónmi, zlúčenie s NOVA zatiaľ veľmi nerieši

BRATISLAVA - Zlúčenie hnutí OĽaNO, NOVA a Zmena zdola nie je momentálne v poslaneckom klube, v ktorom všetky pôsobia, najhorúcejšou témou. Skôr sa tam hovorí o intenzívnejšej spolupráci OĽaNO s regiónmi. Vytváraním štruktúr to hnutie nenazýva. Jozef Viskupič hovorí skôr o vytvorení akejsi mapy pôsobenia.

slovakia

left justify in out

"Pojmu štruktúry sa bránime ako čert krížu. Ale regionálne pôsobenie sme mali aj v minulosti a teraz prebieha debata, ako vyriešiť ešte intenzívnejšie pôsobenie v regiónoch," potvrdil TASR Viskupič. OĽaNO by chcelo viac prepojiť národnú úroveň z parlamentu s regiónmi.

 

"Hovoríme o nejakej mape autentického pôsobenia. Aby poslanecký klub a ľudia v regiónoch vedeli o sebe a svojich problémoch. Aby sme mohli v regiónoch pôsobiť. Odmietame ale štruktúrovanú politiku straníckych členov, ktorí obsadzujú štát," vysvetlil.

 

Viskupič nepovedal, ako to má presne fungovať. Pripomenul, že dosiaľ malo hnutie koordinátorov v regiónoch, ktorí pracovali na báze dobrovoľnosti. "Debata je o tom, aby to bolo intenzívnejšie," poznamenal.

 

Hnutie sa podľa neho nebráni ani užšej integrácii s NOVA a Zmenou zdola. Zástupcovia týchto hnutí kandidovali do parlamentu na listine OĽaNO-NOVA a dnes sú členmi poslaneckého klubu tohto zoskupenia.

 

"Na klube zaznela ponuka pre oba subjekty a uvidíme, ako sa rozhodnú orgány týchto strán. U nás sú dvere otvorené," povedal Viskupič. Hnutia zatiaľ na ponuku neodpovedali. Viskupič zdôraznil, že nebola časovo obmedzená. "Ak by malo prísť k užšej integrácii, privítame to," uzavrel.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies