Talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu prepustili z väzenia

NETKY.SK • 23 Február 2022, 13:44 • 2 min
Talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu prepustili z väzenia

RÍM/BRATISLAVA – Talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu, ktorého zatkli a následne zbavili obvinení v súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka, prepustili minulý týždeň na slobodu. Informoval o tom spravodajský portál talianskej verejnoprávnej televízie Rai News, podľa ktorého sa Vadala dostal na slobodu vďaka rozsudku kasačného súdu. TASR sa v tejto veci obránila na talianske ministerstvo vnútra a požiadala ho o uvedenie dôvodu prepustenia.

slovakia

left justify in out

„(V tejto veci) nebolo vydané žiadne oficiálne vyhlásenie,“ reagovala na otázku TASR Angela Caruanová z oddelenia medzinárodných vzťahov talianskeho ministerstva vnútra. Podľa denníka Il Fatto Quotidiano podnikateľ, ktorý je v údajne v kruhoch kalábrijského organizovaného zločinu známy pod prezývkou  Nino, odišiel ešte v piatok večer z väznice Lorusso a Cutugno (Casa Circondariale Lorusso e Cutugno) v Turíne, kde strávil štyri roky po tom, ako ho v roku 2019 v Benátkach odsúdili za medzinárodné obchodovanie s drogami. Väzenským strážcom údajne povedal, že sa vracia do svojho rodného mesta Bova v provincii Reggio Calabria.

 

img

 

Talianske médiá v tejto súvislosti pripomenuli, že v marci 2018, len niekoľko dní po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, Vadalu spolu s ďalšími šiestimi Talianmi – vrátane jeho brata Bruna – zatkla slovenská polícia. Týchto Talianov spomínal Ján Kuciak vo svojich článkoch o aktivitách talianskej zločineckej organizácie ‘Ndrangheta vo východnej Európe.

 

„Pre nedostatok dôkazov však Vadalu takmer okamžite prepustili, no o niekoľko dní neskôr bol opäť zadržaný počas akcie benátskej prokuratúry zameranej proti medzinárodnému obchodu s drogami,“ napísal denník Il Fatto Quotidiano, ktorý dodal, že Vadala bol vo väzení za pašovanie kokaínu z Južnej Ameriky do Talianska aj na Slovensko. Dostal za to deväť rokov a štyri mesiace.

 

Možno vás zaujme: MPRV chce ísť pri podpore slovenského potravinárstva rakúskou cestou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona