Brownies

NETKY.SK • 11 Január 2019, 07:00 • 2 min
Brownies

BRATISLAVA - Každý milovník čokolády určite vie, čo to Brownies je. V podstate upečená čokoláda, ktorá, spoločne s niekoľkými ďalšími ingredienciami, vykúzli vo vašich ústach pocit blaženosti.

slovakia

left justify in out

Potrebné suroviny: Cesto: 4 vajcia, 200g kryštálového cukru, 200g masla, 160g nutely, 85g kakaa, 140g hrozienok, 95g mandlí, 95g lieskových orieškov, 180g hladkej múky, štipka soli

Poleva: 250ml šľahačky, 250g čokolády (aspoň 55%), 100g masla, 100ml veľmi silnej kávy, 2 plátky želatíny

 

obrazok

 

Príprava receptu: Vymiešame bielka s cukrom do hustej peny, pridáme žĺtka a premiešame. Pridáme roztopené maslo a mäkkú nutelu. Pridáme hrozienka a oriešky. Nakoniec pridáme kakao, múku a štipku soli. Vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180° 25-30 minút. Medzitým si pripravíme polevu - do hrnca si dáme čokoládu, maslo a šľahačku a povaríme, prilejeme kávu (v troške vychladenej kávy rozmiešame 2 KL práškovej želatíny), vylejeme na záver do hrnca, chvíľku povaríme, vyšľaháme a ešte teplé nalejeme na korpus a necháme cez noc vychladiť.

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies