OKS bude hovoriť o voľbách, údajne by mala spolupracovať so stranou SaS

NETKY.SK • 26 September 2015, 09:53 • 2 min
OKS bude hovoriť o voľbách, údajne by mala spolupracovať so stranou SaS

BRATISLAVA - Občianska konzervatívna strana (OKS) bude dnes na rokovaní Republikovej rady hovoriť o tom, ako pôjde do budúcoročných parlamentných volieb. TASR to potvrdil jej šéf Ondrej Dostál. Nechcel prezradiť, či prijme miesta na kandidačnej listine SMK, alebo sa spojí so stranou SaS. Podľa informácií TASR by OKS mala spolupracovať s liberálmi.

slovakia

left justify in out

"Republiková rada sa bude zaoberať parlamentnými voľbami," povedal TASR Dostál. Na otázku, či OKS pôjde do volieb s SaS, odvetil, že rozhodnuté ešte nie je nič. Rozhodnutie strana oznámi najskôr partnerom, medializovať ho predtým nemieni.

 

SMK ponúkla OKS miesta na kandidačnej listine. Dostál vtedy nevylučoval, že ponuku môže jeho strana prijať. SMK zatiaľ nemá informácie, ako sa Dostálova strana rozhodla. "OKS nám do 28. septembra oznámi výsledok ich rozhodnutia na základe našej ponuky," uviedla pre TASR hovorkyňa SMK Helena Fialová.

 

Spolupráca s SMK však nebola jediná, nad ktorou OKS uvažovala. Údajne by mala dať prednosť liberálnej SaS. "Strana Sloboda a Solidarita oznámi postup do volieb do konca septembra 2015. Tento termín dodržíme," odpovedala hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková na otázku TASR, či je pravda, že OKS pôjde do volieb s SaS.

 

V parlamentných kuloároch sa hovorí aj o možnosti vzniku akéhosi pravicového bloku. Tvoriť by ho mohli strany OĽaNO, NOVA, SaS, OKS a možno aj SMK. Strana Józsefa Berényiho by o spolupráci rokovala, ale tvrdí, že diskusie o takejto alternatíve neprebehli. OĽaNO a NOVA už koalíciu vytvorili. Či sa pripojí aj SaS je stále nejasné. O spojenectvo pravicových strán sa pokúša aj Ľudovít Kaník so svojou Demokratickou skupinou - SDKÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies