Praha musí znova otvoriť centrum pre utečencov z Ukrajiny

NETKY.SK • 1 Júl 2022, 7:12 • 2 min
Praha musí znova otvoriť centrum pre utečencov z Ukrajiny

PRAHA - Krajské centrum predtým uzatvorili pre veľké množstvo utečencov v hlavnom meste, ktorých nemali kde ubytovávať.

slovakia

left justify in out

Opätovne ho otvoria v pondelok 11. júla. Rozhodla o tom česká vláda. Stredisko bude Ukrajincom poskytovať len núdzové prenocovanie v stanových táboroch a sprostredkovávať štátne lôžka.

 

img


Praha je ukrajinskými utečencami dlhodobo preťažená a chýbajú jej kapacity pre ďalších, ktorí ešte prídu, píše server. Magistrát preto k 15. máju uzatvoril Krajské asistenčné centrum pomoci Ukrajine (KCPU), ktoré od začiatku vojny vybavilo 99 881 ľudí. 

 

Praha od februára už dvakrát vyčlenila po 250 miliónov českých korún na pomoc utečencom z Ukrajiny, pripomínajú Novinky.cz. Okrem jednotlivých radníc podporilo hlavné mesto okrem iného aj organizácie pomáhajúce utečencom, ktorým poskytlo približne 17,4 milióna korún. Peniaze boli určené na fungovanie tzv. detských adaptačných skupín alebo na potraviny a ubytovanie.

 

Prečítajte si tiež: Ukrajina získala naspäť strategický Hadí ostrov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona