Okolo Fidži prechádza mohutný cyklón Winston

NETKY.SK • 20 Február 2016, 07:04 • 2 min
Okolo Fidži prechádza mohutný cyklón Winston

SUVA - Tichomorský ostrovný štát Fidži sa dnes pripravuje na príchod mohutného cyklónu Winston, ktorý sprevádza vietor s rýchlosťou 300 kilometrov za hodinu. Informujú o tom svetové agentúry.

slovakia

left justify in out

Cyklón Winston, najsilnejšej piatej kategórie, by mal podľa predpovedí meteorológov prejsť medzi dvoma hlavnými obývanými ostrovmi Fidži v noci na nedeľu miestneho času. Úrady zrušili vybavovanie väčšiny domácich a medzinárodných prichádzajúcich a odchádzajúcich letov a vyzvali obyvateľov, aby si zabezpečili domy a nevychádzali von.

 

Premiér Voreqe Bainimarama prostredníctvom správy na Facebooku oznámil, že vláda pripravila a otvorila evakuačné strediská a pripravila sa na riešenie možnej krízy. Premiéra podľa jeho slov znepokojujú ľudia, ktorí neberú túto hrozbu vážne, pretože krajina podľa neho čelí "najťažšej skúške".

 

Americké centrum varovania pred tajfúnmi (JTWC) uviedlo, že vietor cyklónu dosahuje v nárazoch až 360 kilometrov za hodinu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies