Ohlasy osobností: Škoda, Domča si kanára nezaslúžila

NETKY.SK • 25 Január 2014, 11:39 • 2 min
Ohlasy osobností: Škoda, Domča si kanára nezaslúžila

BRATISLAVA - Ohlasy osobností po prehre slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej s Číňankou Na Li v sobotňajšom finále dvojhry žien na grandslamových Australian Open v Melbourne:

slovakia

left justify in out

Dominik Hrbatý (slovenský daviscupový rekordér): "Škoda... O zápase rozhodol prvý set. Obe hráčky začali nervózne, Domča asi trocha viac. Potom som si už myslel, že sa otriasla a vrátila sa do zápasu. Viedla 5:4 a returnovala, čo je jej silná zbraň. Na Li si to však postrážila a potom mala výborný začiatok tajbrejku. Domča si ´kanára´ v druhom sete nezaslúžila, ale aj taký je tenisový život. Je mladá, ešte dostane ďalšie šance. Oproti predchádzajúcim zápasom hrala menej presne po čiarach, viac do stredu a Na Li ju potom naháňala po dvorci. Posielam Dominike obrovskú gratuláciu k postupu do finále. Som na ňu hrdý." 

Karina Cíleková-Habšudová (bývalá tenistka, zdroj RTVS): "Dominika má za sebou životný turnaj. Napriek tomu, že sa jej finále nepodarilo zvíťaziť, dokázala niečo, čo si zapamätá na celý život. Pre tieto okamihy sa oplatí hrať tenis. Ak by už vo svojej kariére nič nevyhrala a nedostala sa ďalej, tak všetka tá drina a roky tréningu, ktoré ju posunuli na túto úroveň, stáli za toto finále. Čo sa týka samotného finále, Dominika bojovala, ale v dôležitých chvíľach jej ´zahaprovalo´ podanie. Tiež nevyužila svoje šance v prvom sete, keď bola jej súperka trochu rozhádzaná. Nevadí, Číňanka zahrala výborne a ten titul z Melbourne si zaslúžila." 

Vladimír Pláteník (bývalý tréner Cibulkovej, zdroj RTVS): "Veľká šanca bola v prvom sete, keď Dominika otočila z 1:3 na 4:3 a vtedy sa Na Li začala trochu rozsypávať. Bolo to vidieť na jej reči tela. Škoda, lebo tam bola Číňanka pod tlakom a dalo sa z toho vyťažiť. Na Li zahrala na začiatku tajbrejku dve dobré loptičky, zvládla ho výborne a potom sa už viezla na víťaznej vlne. Napriek tomu finále na grandslamovom turnaji je veľký výsledok, z ktorého sa dá odraziť do ďalšej kariéry." 

Tibor Macko (prezident Slovenského tenisového zväzu): "Bol to veľmi pekný zápas. Na Li hrala neuveriteľne dobre najmä v kritických fázach. Domča sa vzhľadom na svoje prvé veľké finále snažila počínať si aktívne, pri tejto hre prichádzali aj chyby, ktorých bolo viac ako v predchádzajúcich zápasoch, ale to súviselo aj s kvalitou výkonu jej súperky. Kľúčový faktor boli zrejme skúsenosti Na Li, ktorá má odohratých neporovnateľne viac ťažkých stretnutí na grandslamových turnajoch ako Dominika a široký repertoár úderov. Pevne však verím, že ak bude naša hráčka pokračovať v nastúpenom trende, dočkáme sa raz aj grandslamovej šampiónky. Tiež dúfam, že tak ako olympijské víťazstvo Miloša Mečířa bolo pre Danielu Hantuchovú motiváciou, že bude hrať tenis, tak aj toto finále v podaní Dominiky pozitívne ovplyvní naše deti, aby sa dali na tento šport. Je to veľká reklama pre tenis a celé Slovensko." 

Igor Moška (generálny sekretár STZ): "Obidve hráčky na finále Australian Open nastúpili veľmi nervózne. Bolo to vidieť v priebehu prvého setu, v ktorom sa naťahovali o víťazstvo. Na hre Dominiky bolo vidieť, že si veľmi silno uvedomuje, že hrá prvé finále na grandslamovom turnaji v živote. Škoda, že práve ona v prvom sete nevyťažila viac zo súperkinej nervozity. V druhom sete ju skúsená Číňanka už nepustila k ničomu. Keď Dominika začala robiť chyby, o výsledku bolo rozhodnuté. Dominika má za sebou nádherný turnaj! Vyhlásenie víťazov bolo veľmi dojímavé, priznám sa, že som si s Dominikou aj poplakal... Bolo vidieť, že Dominika si svojou hrou získala priazeň divákov. Urobila obrovský výsledok, ktorý vnímam ako pokropenie živou vodou pre celý slovenský tenis, pre celý slovenský šport. Veľmi dobre prezentovala našu malú krajinku vo svete. Jej výsledok je obrovskou vzpruhou pre naše juniorky. Dominika je príkladom pre oveľa mladšie hráčky. Bude veľkou inšpiráciou pre malé deti, ktoré budú chcieť, aby ich rodičia prihlásili na tenis."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies