Odvolávaniu bude čeliť aj Pavol Paška

NETKY.SK • 9 November 2014, 08:40 • 2 min
Odvolávaniu bude čeliť aj Pavol Paška

BRATISLAVA - Odvolávaniu v parlamente bude čeliť aj predseda národnej rady Pavol Paška. Opozičné strany dnes v noci podali do parlamentu návrh na Paškovo odvolanie, podpísalo ho 44 poslancov všetkých opozičných subjektov. Schôdzu musí predseda parlamentu zvolať do siedmich dní.

slovakia

left justify in out

"Hlavný dôvod je angažovanie sa pána Pašku v zdravotníckych firmách a najmä v skupine, ktorá má dominantné postavenie v zdravotníctve a akoby zázrakom vyhráva mnohé výberové konania za čias Ficovej vlády. Stojí aj za posledným tendrom na CT v Piešťanskej nemocnici. Dne je to už formálne schránková firma, ale všetky firmy v tej skupine do roku 2008 spoluvlastnil aj Pavol Paška," uviedol dnes pred novinármi nezaradený poslanec Daniel Lipšic.

 

Predseda hnutia NOVA upozornil, že Paška zároveň nepriznal príjmy z prevodu obchodných podielov spoločností, ktoré predal v roku 2008. Paška podľa Lipšica rovnako v majetkovom priznaní nepriznal príjmy, ktoré mal zo zisku spoločnosti KOMED s.r.o., v ktorej je jediným spoločníkom. KOMED podľa Lipšica v roku 2011 dosiahla čistý zisk 100 000 eur a v roku 2013 20 000 eur.

 

„Ústavný zákon o konflikte záujmov jednoznačne hovorí o tom, že verejný funkcionár musí v majetkovom priznaní uviesť všetky svoje príjmy, aj príjmy z iných činností. Pán Paška porušuje zákon a svoje príjmy zo súkromného podnikania nezverejňuje,“ dodal Lipšic.

 

Piešťanská nemocnica kúpila prístroj za 1,6 milióna eur, čo je o 600-tisíc viac, ako vysúťažilo predchádzajúce vedenie. Víťazom tendra sa stala spoločnosť Medical Group SK, kde v minulosti pôsobil aj predseda parlamentu Pavol Paška. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu a predsedníčka dozornej rady piešťanskej nemocnice Renáta Zmajkovičová v pondelok po výzve premiéra Roberta Fica rezignovali.
Aktuálne sa koná schôdzu k odvolávaniu premiéra Roberta Fica. Zatiaľ vystúpili štyria rečníci, s výnimkou Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý odôvodnil návrh na premiérov pád, za rečníckym pultom doteraz stáli iba členovia vlády - Fico, minister vnútra Robert Kaliňák a minister financií Peter Kažimír.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies