Odvolací súd v Maďarsku potvrdil doživotie pre Slováka Jozefa Roháča

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 12:28 • 2 min
Odvolací súd v Maďarsku potvrdil doživotie pre Slováka Jozefa Roháča

BUDAPEŠŤ - Maďarský odvolací súd hlavného mesta potvrdil dnes rozsudok hlavného obvineného Slováka Jozefa Roháča na trest doživotného odňatia slobody v procese týkajúcom sa bombového útoku na budapeštianskej ulici Aranykéz v roku 1998 a dvoch prípadov vrážd vykonaných v Budapešti v roku 1998.

slovakia

left justify in out

Prvostupňový súd vyniesol verdikt vlani 31. marca. Slováka bude podľa právoplatného verdiktu možné pustiť na slobodu podmienečne najskôr o 30 rokov.

 

Odvolací súd potvrdil aj rozsudok pre Tamása Portika, ktorý si má odsedieť 13 rokov väzenia. Portika odsúdili za objednanie atentátu na budapeštianskej ulici Aranykéz v roku 1998.

 

Prvostupňový súd Roháča a Portika oslobodil spod niektorých bodov obžaloby. Attilu F. a ďalšieho občana SR obvineného zo spolupáchateľstva - Ladislava T. - súd vlani v marci oslobodil spod všetkých bodov obžaloby.

 

Roháča zadržali vo februári 2011 na Slovensku na základe európskeho zatykača vydaného v Maďarsku. Od 18. apríla 2011 je vo vyšetrovacej väzbe v Maďarsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies