Národná cena starostlivosti DOBRÉ SRDCE vyhlási víťazov na gala 21. septembra v bratislavskej Starej Tržnici!

NETKY.SK • 14 September 2021, 11:15 • 2 min
Národná cena starostlivosti DOBRÉ SRDCE vyhlási víťazov na gala 21. septembra v bratislavskej Starej Tržnici!

Národná cena starostlivosti DOBRÉ SRDCE spozná už čoskoro hrdinov v sociálnych službách. Celonárodná anketa vyhlási najlepších pracovníkov sociálnych služieb počas galavečera 21. septembra v bratislavskej Starej tržnici. Slávnostný program bude moderovať Juraj Bača.

slovakia

left justify in out

Dojímavé príbehy, celoživotné skúsenosti a ľudia ochotní vždy pomôcť. To je celonárodná anketa o najlepších pracovníkov sociálnych služieb DOBRÉ SRDCE. Porota vyberala finalistov z množstva prihlášok, ktoré posielali zamestnávatelia, nadriadení, klienti, prijímatelia sociálnych služieb, kolegovia, susedia a príbuzní. 

 

img

 

„Výber finalistov nebol vôbec jednoduchý, pretože prišli veľmi silné životné a profesijné príbehy v každej kategórii. Ale deväť porotkýň sa svojej odbornej úlohy zhostilo s veľkou zodpovednosťou. Každá porotkyňa vybrala z množstva prihlášok troch finalistov,“ vysvetľuje koordinátorka DOBRÉHO SRDCA a predsedníčka APSS v SR Anna Ghannamová.

 

Anketa DOBRÉ SRDCE má 9 kategórií – opatrovateľka, sestra v sociálnych službách, ďalší odborný pracovník v sociálnych službách - sociálny pracovník, fyzioterapeut, asistent liečebnej výživy. Okrem toho je to aj manažér v sociálnych službách, dobrovoľník, samotný poskytovateľ sociálnych služieb, a to bez ohľadu na to, či je verejný alebo neverejný. Aj v tomto ročníku bude kategória novinár o sociálnych službách, pretože sociálne služby sú ťažká a zložitá téma. Rovnako nechýba kategória filantrop a fundraiser pre sociálne služby, lebo bez darcov a tých, čo dary zbierajú, by sociálne služby na Slovensku neprežili najhoršie desaťročie a ani ešte stále reálnu pandémiu. Deviatou kategóriou je DOBRÉ SRDCE za výnimočný počin pre sociálne služby, kde nominanta určuje odborná porota.

 

img

 

„Na poslednom zasadnutí poroty rozhodovali o víťazovi každej kategórie všetci porotcovia výberom z troch finalistov hlasovaním. Som presvedčená, že je dôležité informovať verejnosť, odbornú i laickú  o tých, čo v pomáhajúcich profesiách môžu byť nasledovaniahodným príkladom pre ostatných. Lebo pomoc blížnemu a kvalita tejto pomoci je to, čo nás definuje ako civilizovanú a slušnú spoločnosť,“ dodáva Anna Ghannamová.

 

Víťazov jednotlivých kategórií sa dozvieme už 21. septembra 2021 v Starej tržnici v Bratislave. Záznam z tohto večera odvysiela RTVS 14.10. 2021 o 20:35 na Dvojke. Autorom ceny, sklenenej plastiky, ktorú získavajú víťazi kategórií, je študent III. ročníka katedry úžitkového umenia VŠVÚ Dominik Pirháč. Vstupenku na podujatie si môžete zakúpiť na tomto linku. Tvárou kampane DOBRÁ SRDCE je herečka Milka Vášáryová. Réžiu galavečera si zobral na starosť Peter Gerža, dokrútky príbehov finalistov v ich prirodzenom prostredí prevzal na svoje bedrá režisér Branislav Gotthardt. Galavečer bude moderovať Juraj Bača. Na 2. ročníku DOBRÉHO SRDCA vystúpia legenda Pavol Hammel, spevák Robo Opatovský, skupiny Korben Dallas a For You a speváčky Emma Drobná a Karin Ann.  

 

img    

 

Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb na Slovensku organizuje Národnú cenu starostlivosti DOBRÉ SRDCE po druhýkrát. Prvý ročník sa uskutočnil v roku 2019 a minulý rok anketu vzhľadom na pandémiu nahradilo DOBRĚ SRDCE pomáha, projektom, v ktorom Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb rozdávala členom ochranné pomôcky a PCR testy. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies