Odsúdili Londýnčanku, ktorá chcela zaslať džihádistovi 20-tisíc eur

NETKY.SK • 13 November 2014, 19:58 • 2 min
Odsúdili Londýnčanku, ktorá chcela zaslať džihádistovi 20-tisíc eur

LONDÝN - Na 28 mesiacov väzenia odsúdili dnes v Británii Londýnčanku, ktorá sa pokúšala s pomocou istého známeho zaslať svojmu manželovi-džihádistovi do Sýrie ilegálne 20.000 eur.

slovakia

left justify in out

 Ženu usvedčili z financovania terorizmu. Informovali o tom televízia BBC a agentúra AP.
     

Pašerák, ktorý sa chystal letecky odcestovať do Turecka, si finančné prostriedky schoval do spodiek, avšak neprešiel cez rozum pozornej kontrole na letisku. Jeho samotného však neodsúdili, pretože vysvitlo, že nemal poňatia o určení peňazí na podporu terorizmu.
     

Britský súd vyniesol rozsudok až po tom, čo sa ubezpečil, že obžalovaná Amal El-Wahabiová (28), matka dvoch detí, vedela o manželovom zámere pripojiť sa v Sýrii k extrémistom z Islamského štátu, ako aj o tom, že ňou zaslané peniaze pomôžu teroristom. 
     

Životný partner odsúdenej, niekdajší drogový díler Aine Davis, známy medzičasom aj ako Hamza, opustil Britániu v júli 2013 a v januári tohto roka požiadal manželku o finančnú pomoc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies